Affiliate Marketing veroorzaakt sluiting Telefoon-winkelketen?

Kwam zojuist onderstaand bericht van ‘harrie‘ op het AffiliateForum tegen, dit wil ik jullie niet laten missen!affiliate forum

debitel Nederland wijzigt distributiestrategie
Hoofddorp, maandag 3 maart 2008 – debitel Nederland B.V., de grootste mobiele provider in Nederland, zal de distributiestrategie waarbij de verkoop en verlengingen voornamelijk verzorgd zullen worden door preferred business partners, affinity- en white label partners en eigen E-commerce activiteiten, intensiveren in 2008 en 2009. Als gevolg van de nieuwe strategie en de doelstelling om een betere winstgevendheid te realiseren, worden de debitel Shops de komende maanden gesloten.

Eigen webwinkels succesvol

debitel wil de leidende positie als grootste mobiele service provider van Nederland behouden. Deze marktpositie stelt debitel in staat écht grootschalig in te kopen en daarmee uniek voordelige tarieven voor haar klanten te bedingen bij telecom-operators. Het beëindigen van de eigen retailformule is daarbij noodzakelijk. debitel heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in alternatieve distributiekanalen, waarbij particuliere klanten worden geworven via internet, via affiliatieprogramma’s en middels ‘white label’ partnerships. Dat doet debitel met partners die een sterke binding hebben met ‘closed-user-groups’. Ook de eigen webwinkels debitel.nl, lowcall.nl en mobiel.nl blijken succesvol.

Toine Klok, Sr. Manager Marketing en Sales van debitel Nederland B.V.: ‘Wij zien een groei in de verkoop in de volledig self serviced webshops van debitel zoals lowcall.nl, debitel.nl en mobiel.nl. Onze producten lenen zich uitstekend voor online bestellen. Daarnaast is voor de moderne klant online bestellen voor een dienst als mobiel bellen tegen een scherpe prijs niet alleen gewoon, maar ook wat consumenten vandaag de dag verwachten.’

Reactie van ‘harrie’;

Ik hoop dat dit een trend wordt!
Alle winkels sluiten en vooral richten op online promotie via o.a. affiliatemarketing Grin

0 reacties

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Het lijkt me sowieso geweldig als er meerdere programma’s (vooral de financiële) whitelabel programma’s starten. Daar zijn er naar mijn mening veel te weinig van!

  4. 4

    Het is wel degelijk een provider, het is alleen geen netwerk operator!! Een provider hoeft niet perse een eigen netwerk te hebben om toch de dienst ‘mobiel bellen’ te ‘providen’. Tele 2, AH, Hema, Telfort, Lebara zijn ook providers en hebben geen eigen netwerk. En uiteraard zijn de netwerkoperators, te weten T-Mobile, KPN en Vodafone, ook provider van hun eigen dienst.

    gr. John

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.