AffiliateDag een succes?

Ik kan hier natuurlijk zelf gaan verkondigen hoe succesvol de affiliatedag vandaag in mijn ogen was, maar tja is dat erg onafhankelijk en objectief vraag ik me dan af?

Aan de reacties te merken die ik vandaag van heel veel mensen heb gekregen was het voor hen in ieder geval zeer geslaagd.

Ik ga deze post de komende dagen updaten met linkjes naar alle berichten die er verschijnen op andere blogs over de affiliatedag.

 1. Affiliatedag 2008: Ontmoet de gezichten achter alle ploeteraars – WeGoPro
 2. Affiliatedag 2008 – Onetomarket
 3. “The Future of Affiliate Marketing” Part #1 – Quality over Quantity – Kris Jones
 4. Affiliatedag: zeer geslaagd – Reisportals
 5. Affiliatedag 2008, bedankt! – Emarky
 6. Affiliate Marketing; de basis principes – Tribal
 7. Affiliatemarketing is hot! & Affiliate Dag: Kris Jones & Affiliate Dag: Case EasyCar – Twinkle
 8. Foto’s http://www.flickr.com/photos/26861661@N08/sets/72157605176089407/
 9. Reflecties op de Affiliate Dag 2008 in Utrecht – Seoguru
 10. Congres: Affiliate Dag 2008 – “Samen sterker” – Edwords
 11. Affiliate Day in the Fabrique – Roy Huiskes

30 reacties

 1. 1
 2. 2

  Ook ik heb het zeer naar mijn zin gehad.

  Alles wat zeer goed georganiseerd, weinig te melden op het gebied van niet goed geregeld.

  Enige is dat het vrij ver weg is, aangezien ik nu net pas thuis ben, haha.

  Was ook leuk om iedereen eens persoonlijk te ontmoeten!

 3. 3
 4. 4

  @Klaas & @Ruud Kok ;

  Was leuke jullie gisteren ook even te hebben gesproken! Het was zo druk dat ik amper er aan toe kwam om lang met iedereen te praten, maar echt erg leuk om jullie (en vele andere) nu ook eens een keer face-to-face te spreken!

 5. 5

  Hoi Paul,
  Eindelijk een evenement dat goed aansluit bij wat wij doen.
  Geen half event(lees TCD en WWVD) maar gewoon een heel compleet event. Top sprekers.

 6. 6

  Ik moet nog wel even van m’n hart. Paul had een fantastische presentatie met veel dingen en tips waar ik nog niet eens aan gedacht had.

  En hij kon zelfs het publiek nog eens laten lachen!

  Wat wil je nog meer! Volgend jaar ben ik weer aanwezig, hetzij via een gratis kaartje, of gewoon een gekocht kaartje!

 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11

  Ik vond het een zeer geslaagde dag. De Keynote spreker was top, maar ook de andere sessies die ik bijgewoond heb waren top. Ik denk dat zowel nieuwe (aspirant) adverteerders als bestaande adverteerders veel hebben kunnen opsteken.

  Adverteerders, netwerken, bureaus en affiliates hebben feitelijk hetzelfde doel: Genereren van sales. Daar kunnen ze samen meer in bereiken. Als dit nu meer onder de partijen gaat leven, is er veel bereikt.

 12. 12

  Zeer interessante dag. Ik zou wel graag beter willen kunnen netwerken. Volgende keer vooraf tools daarvoor gebruiken? Zodat je vooraf weet wie er komt en al afspraken kunt maken. Mooi om te zien dat op steeds meer blogs positieve items komen!

 13. 13
 14. 14
 15. 15

  Lars ik heb ook wel punten aangegeven die minder waren, maar je moet natuurlijk onthouden dat dit de eerste keer is dat dit georganiseerd is en in korte tijd is georganiseerd!

  Maar inderdaad blij en tevreden, dat zeker!

 16. 16

  Ik vond het met name een goednieuwsshow. Misschien goed om de volgende keer ook ruimte te geven om de wat mindere kanten te belichten, en dan ook vanuit de adverteerders. En spreker van een top travel adverteerder had ook beter geweest dan iemand easyCar, vind ik.
  Qua organisatie vond ik het wel goed geregeld.

 17. 17
 18. 18

  Er zitten nogal wat risico’s aan affiliate marketing. En affiliates denken soms maar wat makkelijk over het goedkeuren en meten van sales. Als wij maar alles moeten goedkeuren. De marges zijn nu eenmaal laag dus we moeten goed kijken hoe die te besteden. Er zijn een aantal affiliates die het voor de andere verknallen, maar toch moeten wij als adverteerder hier wel voor op de hoede blijven.

 19. 19

  Sprak gisteren een merchant die hoopte dat veel mensen cleanlinks zonder nofollow zouden gebruiken. Hij zag zijn kosten deels terugvloeien in meer linkjuice en een PR stijging. Ik dacht eerst dat hij een grap maakte, maar had nauwelijks kan er nog even goed op in te gaan. Hij vertelde ook dat hij zelf niet aan affiliates meldt dat het wellicht beter is om wel nofollow te gebruiken, dit terwijl hij wel veel contact onderhoud met affiliates.

  Ik reageerde verbaast. Verder aardige kerel, maar toch opmerkelijk dat er wat aan kennis ontbreekt. Was voor mij een mooi voorbeeld dat de dag hopelijk voor velen wat heeft opgeleverd (alhoewel ik niet weet / in kan schatten of de merchant in kwestie wat doet met mijn advies).

  Overigens prima dag, ben zelf professioneel actief in een compleet andere branche. Werk vooral in de vrije uurtjes aan alle webprojecten als publisher. Buiten de communicatie op forums heb ik irl niet zoveel personen waarmee ik kan bomen over bepaalde ontwikkelingen. Het feit dat ik gisteren simpelweg met een paar honderd andere ‘lotgenoten’ kon zijn/praten, maakte voor mij de dag al tot een succes. Inhoudelijk was het allemaal best ok, de meeste input krijg je toch op het net van dag tot dag.

  Paul komt binnenkort toch met wat meer over een ‘derde macht’ toch? 😀

 20. 20

  Paul het was een goed georganiseerde dag. Ik had je vanmorgen al een email gestuurd met toch ook wel de punten die verbeterd kunnen worden.

  Groeten

  Richard

 21. 21

  Hi Paul en andere organisatoren,

  Bij deze breng ik graag mijn complimeten over voor de geslaagde affilitedag van gisteren. Volgend jaar ben ik er weer bij!

  gr. Peter

 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26

  Paul, ik heb helaas jouw sessie gemist. Ik had het zo gepland dat ik voor de aanvang aanwezig zou zijn maar het mocht niet zo zijn (van de NS… treinstoring). Ik heb net de slides van je presentatie bekeken en ik kan alles volgen, alleen 2 dingen niet. Kan jij of iemand anders alsjeblieft in het kort uitleggen wat er gezegd is over tinyURL en over autoresponders?

  Bij voorbaat dank!

 27. 27

  Hallo Paul,

  Jouw lezing was erg inspirerend en leerzaam, nog bedankt hiervoor. Inmiddels heb ik ook een verslagje gemaakt van de Affiliate dag op mijn blog.

  Mijn belangrijkste conclusie op die dag was dat affiliate marketing voor business to consumer zich al aardig aan het ontwikkelen is in Nederland.

  Voor mijn online B2B activiteiten valt het echter nog niet mee om geschikte adverteerders te vinden die passen bij mijn site en blogs. Sommige adverteerders lieten weten dat er gewoon nog te weinig geschikte sites zijn voor dit soort campagnes en dat er daardoor ook nog niet veel ontwikkeld worden.

  Mijn pleidooi is om hier met zijn allen werk op creatieve wijze werk van te maken als ondernemers.

  Kijk voor mijn verslag op http://www.mkbmarketing.blogspot.com

 28. 28

  Prima dag. We hadden niet verwacht dat het zo een succes zou worden. Op een gegeven moment leken er meer adverteerders aanwezig te zijn dan publishers. Jammer dat je niet alle sessies kon bijwonen die je wilde. Je kon er maar drie volgen. Volgend jaar hopelijk nog groter. In Engeland, VS doen ze het zelfs meerdere keren per jaar.

 29. 29

  Wat was het een geweldige dag! Ik heb er zo veel geleerd en daarnaast veel interessante contacten opgedaan.

  btw, weet iemand wanneer alle presentaties online beschikbaar komen? Ik zou er graag nog een paar rustig doorkijken (jij ging erg snel, Paul..!).
  😉
  Bovendien zouden er best interessante dingen kunnen zitten in de presentaties die ik niet heb kunnen zien.

  Thumbs up voor de Affiliate Dag..!

 30. 30

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.