zanox Global Alliance Summit 2009

 Van 27 tot en met 29 mei 2009 heeft de zanox Global Alliance Summit (GAS) in Berlijn plaats gevonden. De GAS is bedoeld voor de belangrijkste zanox publishers en adverteerders wereldwijd. Na de eerste editie vorig jaar in Düsseldorf, is de tweede editie in Berlijn gehouden.
Zo’n honderd genodigden waren aanwezig en als een van de uitgenodigde publishers wil ik graag de opgedane kennis en ervaringen delen. Met name donderdag 28 mei werd er op de congresdag inhoudelijk op diverse zaken ingegaan, waarbij ik de headlines zal belichten.

Zanox heeft in 2009 duidelijk haar pijlen gericht op de communicatie en service voor haar publishers. Drie onderdelen komen hierbij naar voren, de web services, de zanox contest en de VIP Club.

Web Services

De zanox Web Services geeft publishers de mogelijkheid om tools met elkaar te delen. Zelf biedt zanox tools aan die gratis gebruikt kunnen worden, maar gebruikers kunnen zelf tools ontwikkelen en die met anderen delen. Dit kan interessant zijn door een vaste eenmalige fee, een maandelijkse fee of een percentage van de doorkliks via de tool te vragen. Op deze manier kan je als publisher je techniek dus laten gebruiken door derden en hier op bijverdienen. De tools die op de dag al gepresenteerd werden zijn onder andere een analytics tool, een social media widget en WordPress plugins. Naar verwachting begin juni 2009 zal de nieuwe Web Services beschikbaar komen.

Zanox Application Store Contest 2009

Vorig jaar is er een miljoen euro gewonnen door het bedrijf Webtrekk. Dit jaar valt er twee miljoen dollar te winnen als investeringskapitaal. De opdracht luidt als volgt: Ontwikkel een innovatief business model welke gebaseerd is op de zanox Web Services.

VIP Club

Enkele publishers zijn gepresenteerd als zanox VIP member. Als VIP member krijg je altijd als eerste belangrijke informatie, ontvang je wekelijkse uitbetalingen en is voor gebruikers zichtbaar dat je VIP bent en daardoor als publisher direct toegang tot programma’s krijgt en gemakkelijk de beste condities kunt bedingen. De gepresenteerde VIP Publishers zijn Adstours (Frankrijk), Twenga (Frankrijk), Xenture (Noorwegen), Scito (Nederland), Clicktune (Spanje) en Advanced Store (Duitsland). De enige adverteerder die als VIP is gepresenteerd is Discount 24 uit Duitsland!

Wat exact de richtlijnen en voorwaarden zijn voor de VIP club is niet openbaar bekend, maar kan door iedereen nagevraagd worden bij de mensen van zanox. Een van de voorwaarden die ik heb opgevangen is dat je exclusief de campagnes bij zanox draait als ze bij meerdere netwerken draaien.

Succesverhaal Scito

Scito is de enige VIP publisher die door Nesrin Gokmen van zanox Nederland op de Global Alliance Summit is gepresenteerd. De in België woonachtige Alexander Willemsen (20) is eigenaar van Scito Media en heeft als eenmanszaak naast zijn studie het bedrijf opgebouwd. Alexander is begin 2007 gestart met Scito op 18 jarige leeftijd bezig en sinds mei 2008 is hij publisher bij zanox. Binnen enkele maanden heeft Alexander een groot scala aan websites, mailadressen en traffic mogelijkheden weten uit te bouwen tot het niveau waar hij nu staat. De daadwerkelijke omzet van Scito is niet publiek bekend, maar dat hij als VIP publisher wordt aangemerkt geeft duidelijk weer hoe succesvol zijn business is.

 

 

zanox_gas

Midden: Alexander Willemsen van Scito

0 reacties

 1. 1

  [qoute]”Wat exact de richtlijnen en voorwaarden zijn voor de VIP club is niet openbaar bekend, maar kan door iedereen nagevraagd worden bij de mensen van zanox.” [/quote]

  Heb dit een tijdje geleden aan Roger Kenbeek nagevraagd, maar kreeg hierop geen antwoord.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Leuk artikel Aart, goed dat je er bij was!

  Als je meer wilt lezen over de VIP Club, kan dat op zanox.com:
  http://www.zanox.com/en/vip/vip_criteria.html

  Op deze pagina staan ook de criteria om er bij aangesloten te kunnen worden:
  – Professional business set-up
  – Performance marketing is preferred source of revenue
  – High traffic and best sales performance
  – International activities
  – Segment specific customer approach with high-quality content and value-added online services
  – Comply with zanox Code of Conduct

  Belangrijke toevoeging aan dit lijstje is ook de toewijding en samenwerking die er is tussen de publisher en het netwerk. Daarbij kan een minimale omzet een rol spelen in de toekenning. Ook niet onbelangrijk te melden is dat we inderdaad van publishers verwachten dat ze kiezen voor zanox te werken als een adverteerder bij meerdere netwerken actief is – onder minstens dezelfde voorwaarden natuurlijk.

  De uitnodiging voor de VIP Club komt vanuit zanox. Elke affiliate die daar denkt aanspraak op te kunnen maken, kan met ons contact opnemen. rke zanox.com

  Roger Kenbeek

  • 5
   • 6

    De omzet is niet een vast bedrag. Het is gerelateerd aan de andere criteria, zoals omvang van het bedrijf, aantal landen waar je actief bent en de mate van samenwerking met zanox. Uit alle regio’s zijn maar een paar kandidaten geselecteerd.

    • 7

     Ok, maar als ik je vraag hoeveel omzet ik je moet leveren krijg ik geen antwoord, had er toen wel gewoon een eerlijk antwoord op verwacht eigenlijk.

     Wil je misschien best meer business leveren tegen de betere condities die je je vips geeft.

     Volgens mij voldoen we verder aan alle voorwaarden behalve die omzet bij jullie, dus vandaar mijn concrete vraag 😉

 5. 8
 6. 9
 7. 10

  Leuk artikel Aart, was ook leuk om je ontmoet te hebben.

  Wel even een opmerking: je hebt de Web Services verward met de Application Store. Jouw stukje gaat over de application store, web services is eigenlijk een API die je kan gebruiken voor eigen tools (zoals een eigen statistieken systeem).

 8. 11

  Inderdaad zijn webservices en de application store verschillende initiatieven. Gemeenschappelijk is dat zanox z’n platform opengesteld heeft voor developers om eigen tools te gebruiken met affiliation.

  Morgen (woensdag 3 juni) gaat onze Application Store live, in beta. http://apps.zanox.com/web/guest

  Dan kunnen de eerste gadgets en widgets worden getest, waaronder Webtrekk. Het is een tool voor adverteerders om de website te optimaliseren. Affiliates zouden het ook kunnen gebruiken voor hun eigen websites. Intelliad is een meer een tool voor affiliates. Dit is een bid management software voor Google Adwords en andere zoekmachines. Deze tool is in ontwikkeling en wordt volgende maand aangeboden.

  We zijn benieuwd wat jullie vinden van de eerste appstore voor affiliate marketing.

  Roger Kenbeek

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.