Domeinnamen uit quarantaine scoren!

Domainorder.nl

Zoals eerder aangegeven: op het Affiliateblog zullen niet alleen artikelen staan over affiliate netwerken en events, ook ‘tips’ nemen een belangrijke plaats in op dit weblog. Het is dan ook tijd voor onze eerste grote tip. Het doet eigenlijk pijn om deze tip daadwerkelijk te geven omdat deze tip weleens veel concurrenten kan gaan opleveren.

De Tip:

Domainorder.nl: Een website die domeinen die uit quarantine komen, verzamelt in een grote lijst, deze dan via een veiling aanbiedt en na de veiling daadwerkelijk voor je opvangt. Dit alles op no cure no pay basis.

Waarom?

Iedereen weet dat domeinnamen die keywords bevatten veel waard zijn, deze generieke domeinnamen zijn veelal bezet en /of  er staan bagger websites op. Nou gaan er dagelijks bedrijven failliet en komen er via deze faillissementen bij hosting bedrijven wekelijks honderden .nl domeinnamen vrij. Althans ‘vrij’ ze gaan eerst in quarantaine waarna je na afloop van deze quarantaine op deze domeinen kan gaan jagen door iedere seconde op refresh te drukken en te hopen dat je de eerste bent om dit domein na quarantine op te vangen en vast te leggen. (dit kan op elk moment van de dag gebeuren)

Waarom dit niet zelf doen?

 • Je hebt servers nodig om deze domeinnamen daadwerkelijk snel te pakken, op het refresh drukje knoppen is namelijk al te langzaam. Je kan dit niet winnen van partijen die hier veel ervaring mee hebben. Wij hebben dit zelf geprobeerd een half jaar geleden en na weken werk hadden we één domein te pakken, daarna hebben we besloten ons hier nooit meer mee te bemoeien.
 • Het is lastig om goede lijsten te achterhalen van domeinnamen die vrij komen. Deze lijsten biedt domainorder.nl gratis aan. (registratie is namelijk simpelweg gratis)

Kortom, het is fijn dat er één partij is dit dit eindelijk zo in elkaar heeft gezet dat wij (affiliate marketeers / domeinjagers ) ook mee kunnen doen aan dit spel, de minimumprijs is 50,- maar ja.. dat heb je er met een paar sales al uit.

Waarom Domainorder?

 • Domainorder is de enige partij in Nederland die deze dienst aanbiedt.
 • Elke maandag begint een nieuwe veiling, dinsdag rond 14:00 loopt de veiling af. (onze wekker gaat elke dinsdag standaard om 13:40)
 • De lijsten van domainorder zijn gerangschikt op verschillende factoren ( Google ads / wiki listing / web archive / Dmoz listing / weinig characters / aanraders, etc)
 • Als je kijkt naar de veiling van vandaag, zie je bijvoorbeeld de volgende domeinen staan: vergelijkvliegreizen.nl, 123movie.nl, aza.nl, generals.nl (linkbuilden, minisite naar bol.com en volgende generals update = $$$), Onlineticketcenter (iets voor Cleafs?), parfumgoedkoop (mooi keyword), auto-weblog (zit veel traffic op deze keywords), vakantieplan (travel!), etc. (100en meer)
 • Catchratio is hoog (in onze stats: 85%)
 • Betaling via Ideal, je kan de domeinnaam al na het catchen binnen 10 minuten in bezit hebben!

Het gevaar!

 • Je kan er verslaafd aan raken, op dit moment hebben we via domainorder zo’n 20 domeinen geregistreerd, aan eentje verdienen we veel en aan de andere 19… Niet zoveel (19 x 50 + hosting = …. ) 🙂 Onze tip: Registreer domeinen met mate, het is niet zo erg om eens een keyword te missen, er komen er namelijk duizenden langs!

Check it out, registratie is gratis!

De URL is een Ref URL, wij krijgen hiervoor vergoed, volgens ons weegt dit echter niet op tegen de kosten voor meer concurrentie op Domainorder. We hadden deze tip zonder deze ref denk ik niet geplaatst, omdat we dan onszelf teveel in de vingers hadden gesneden. Het aantal uiteindelijke regs zullen we communiceren bij volgende update over onze stats.

0 reacties

 1. 1

  Inderdaad een erg verslavende dienst, elke nieuwe ronde zit er wel weer wat interessants tussen, de laatste tijd worden er wel steeds meer domeinnamen niet gecatched, ook valt me op dat sommige domeinnamen vanaf maandagochtend 9 uur soms al niet meer te overbieden zijn voor mij, er zitten bieders tussen die voor een domeinnaam standaard fors bedrag bieden, ook al zouden ze er wellicht een stuk minder voor kunnen betalen als ze wat lager inzetten.
  Ik heb mezelf voorgenomen om domainorder eerst wat te laten rusten, heb er de laatste maanden veel domeinnamen van weggetrokken, eerst de boel maar even wat terug verdienen.

  Wat mij betreft had deze promotie niet gehoeven, irritante overbieders zijn er al genoeg 🙂

 2. 2
 3. 3
 4. 6

  Heb me vandaag toch weer laten verleiden tot wat biedingen, door een irritante tegenbieder heb ik veels te veels betaald voor een domeinnaam die op het screenshot te zien is. Nu afwachten of de de domeinnaam gecatched wordt.

 5. 7

  @svteg: we doen ons bestom je namen te catchen 🙂 Het klopt dat er vaak mooie namen in de lijst staan en uiteraard hebben de meeste van onze klanten daar interesse in en lopen de biedingen op. Echter, dat is toch vraag en aanbod? Schijnbaar zijn die namen het dan dus ook waard.

  @Jochem: idd.. er zijn nog hele mooie namen te vinden in .be die vrij zijn. Al heb ik zelf al eens de fout gemaakt om namen te registreren die in België niets betekenen omdat ze heel andere woorden gebruiken. Zo is een hypotheek in België een woonkrediet 🙂

 6. 8

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.