Met Affiliate4you de lucht in

“We moeten niet tussen de koeien landen want dan geven ze een week geen melk meer”. Dat was mijn eerste wijze les over het ballonvaren. Deze werd al tijdens de presentaties over de stand van zaken rondom het netwerk Affiliate4you gegeven. Dat illustreert ook een beetje de sfeer die er hing: iedereen had enorm veel zin om de lucht in te gaan en te gaan vliegen. Vliegen? Varen zul je bedoelen! Dat weet ik inmiddels als “Graaf van ergens boven Amersfoort”.

Op woensdag 15 juni 2011, half vier niet al te stipt, verzamelden we ons in het pittoreske kantoor van Affiliate4you in Utrecht. Na de kennismaking kregen we een korte presentatie van Rik van Elk (eigenaar Affiliate4you). Hij vertelde dat zij de huidige koers zullen blijven varen en flink aan het bouwen zijn om de statistieken te verbeteren. Ook de website gaat binnenkort op de schop maar dat vond een aantal van de aanwezige publishers geen goed plan. Het is misschien niet de mooiste site, maar hij werkt wel lekker snel en praktisch. Dat is een enorm pluspunt. Ook over de melding van dode trackinglinks was iedereen uiterst positief, een service die geen ander netwerk kent. Na weer op de hoogte te zijn gebracht van het reilen en zeilen van het netwerk gingen we in een discussie-sessie dieper in op diverse onderwerpen. Google Shopping en de Panda update konden hier natuurlijk niet bij ontbreken.

De lucht in

Na de Barbecue was het dan zover: een ballonvaardersbusje kwam aangescheurd en het ballonvaarderduos Bram en Bram legden uit wat ons te wachten stond. Na een dag vol regen hadden we de mazzel dat de hemel open trok en de wind ging liggen. Met een iets te stevig briesje blijven ze namelijk aan de grond. Voor ons was er geen enkel probleem en we vertrokken naar een startplaats in het welbekende Groenekan.

Op een achteraf veldje werden we aan het werk gezet. Een ballon van 350 kilo uit de auto tillen was natuurlijk een beetje teveel voor Bram en Bram alleen. Met een paar flinke blowers en een gasvlam stond de ballon binnen no-time overeind. Een veiligheidsinstructie volgde en onder het toezicht van het halve dorp klommen we met z`n vijftienen het rieten mandje in. Sommigen schuifelden al direct naar het midden van de ballon toen er een beetje beweging in de mand kwam. Een goede zet als je angst hebt voor hoogtes, want voor we het wisten spurtten we naar een hoogte van 100 meter en waren de treinen veranderd in treintjes. Eenmaal in de lucht werd de tocht in noordoostelijke richting voortgezet. Over werk ging het toen al lang niet meer. De zee, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en de villa`s tussen de bomen onder ons waren interessanter om te zien. Daarnaast maakte de herrie van de branders het onmogelijk om je zin af te maken. Omdat we met zoveel in het mandje zaten, moest de lucht in de ballon namelijk continu verhit worden.

Ergens na Amersfoort werd de landing ingezet waarna wij afstevenden op een veldje bij een boerderij. De boerenzoon kende het tafereel waarschijnlijk al en kwam aangesneld om de petjes die Bram bij zich had in ontvangst te nemen. Hij had maar liefst 6 zusjes, de slimme vent. Minder slim bleken sommigen uit ons gezelschap. Niet voor je kijken in een weiland vol met stront is niet handig. Zo verdween menig hakje tussen de maden en werden er witte sportschoenen bruin-oranje van kleur. Het mocht de pret gelukkig niet drukken. Op het moment dat de ballon weer in de zak zat brak het officiële gedeelte aan: we werden in de adelstand verheven. Volgens oud gebruik word je namelijk na je eerste ballonvaart nog even besmeurd met gras en overgoten met champagne. Nagenoeg iedereen die mee was met de trip, diende deze traditie te ondergaan. Gelukkig bleef er voor iedereen ook nog een slokje over om de behouden vaart te vieren.

Mochten ze nog een keer een ballonvaart organiseren, dan zou ik zeker mijn best doen om erbij te zijn. Dit keer kon dat door een omzettarget te halen, een goede relatie van Affiliate4you te zijn, of door jezelf het mandje in te loten tijdens de Affiliatedag. Al met al was het een boeiende en bovenal zeer leuke trip. …en Graaf Jelle… Klinkt best goed eigenlijk.

0 reacties

 1. 1

  En jahoor Wouter en Jelle waren weer eens bij een affiliatetrip! jongens vergeten jullie niet om af en toe ook nog eens op kantoor te verschijnen ;).

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Lekker stukje Jelle,

  En thumbs up voor Affiliate4You, ze zijn letterlijk “above and beyond” gegaan om er voor iedereen een mooi dagje van te maken.

  Take note Daisycon en M4N, van deze jongens kunnen jullie nog wat leren

 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.