Alles is te koop! Vijf redenen om het niet te doen!

Binnen de Online Marketing is vrijwel ‘alles wat tijd kost’ te koop. Complete websites (flippa.com),  SEO assistentie, social media fans & volgers, scriptjes, teksten, linkjes en meer. Het meeste dat je online koopt – voornamelijk op het gebied van social media & websites –  valt uiteindelijk tegen en blijkt van lagere kwaliteit te zijn dan verwacht. Voordat we ingaan op de reden waarom je hier niet aan zou moet beginnen en/of voor moet oppassen, eerst een lijst van wat er allemaal ‘op dit moment’  te halen is en natuurlijk ook interessant: voor welke prijs. Voor velen wellicht gebruikelijke kost maar voor sommigen een openbaring van alles wat er te koop is op het gebied van online marketing:

Uw prijslijst voor online koopjes:

Dienst Kosten
300 woorden van een US tekstschrijver (euh.. uit India) $1,-
300 woorden van een Duitse en Nederlandse tekstschrijver $10,- & $60,
€80 Adwords coupon en $50 Facebook advertising $16,-
Een Groupon Clone script $30,-
20 Yahoo Answers accounts van level 2 $40,-
3.000 Twitter followers $45,-
10.000 Youtube views op jouw video $50,-
12.000 (geforceerde / botachtige) bezoekers voor uw niche & land $59,-
5.000 Facebook likes / fans $60,-
Een professioneel (high quality) uitgewerkt logo vanuit US -> (India) $99,-
Een BOT die automatisch artikelen plaatst/spint op WordPress $169,-
4.000 ‘Google plus one’ likes $220,-
40.000 backlinks? (euh.. Lowest quality) $270
8-yr old PR4 travel site, avg $1700/month $17.000,-

Vijf redenen om dit niet te doen!

De volgende vijf redenen geven aan waarom je je beter afzijdig kan houden van het kopen van backlinks, websites en social media volgers. Er staan slechts 2 interessante zaken op de prijslijst omdat je de kwaliteit ervan zelf redelijk goed kunt beoordelen: Het logo en de Nederlandse tekst. De kans is groot dat de rest op termijn geen goede aankopen zijn.

1. V.S. Only dingetje

 • De Verenigde Staten is de ideale afzetmarkt en daar wordt dan ook alles op gericht (neem Flippa.com maar als voorbeeld) De Nederlandse taal en benodigde kwaliteit is veelal niet uit te besteden. Het niveau ligt ‘online’ in Nederland een stuk hoger dan in de Verendigde Staten. Je krijgt weinig waarde voor je geld als je dit koppelt aan de Nederlandse standaard.

2. Vrijwel niets is wat het lijkt

 • Data die je bijvoorbeeld krijgt bij de aankoop van een website is vaak nep. Het is relatief eenvoudig om Adwords campagnes ‘organic’ weer te geven in bijvoorbeeld Google Analytics en of bezoekers in te kopen die niet echt bezoekers zijn.
 • Earnings van websites via screenshots e.d. kunnen van andere overkoepelende websites zijn.
 • 4000+ one likes koop je welicht van één persoon: Een scriptkiddie met 4000 accounts op een berg met proxies, die uiteindelijk altijd achterhaald worden.
 • Social Media ‘volgers’ via dergelijke aankopen komen in enorme golven en gaan in golven, ‘they dont stick’, (like > maand later -> unlike -> volgende project)
 • Websites die je voor een mooie prijs op de kop kunt tikken zijn vrijwel nooit de ‘goudmijntjes’.

3. Euh.. Wil je hier zaken mee doen?

Veelal technischere aankopen koop je van personen die dusdanig ‘shady’ en ervaren zijn in dit soort zaken dat je er liever niet mee te maken wil hebben of ze überhaupt wilt kennen, een voorbeeld van een forumpost van één partij over een andere:

” Basically for the past three days all packages have been slowed down by DDOS attacks to our servers. Both Wiki networks have been hit, and my personal link building website.

Got sent an email today from the hosting company:

“The culprit IP is xx.7.205.xx. We suggest contacting HostDime.com to deal with this issue.”

After easily putting the IP address into google, I find this:

Which leads to ***drumroll*** [My competitor]”

Om dit toe te lichten: dit is dus een concurrent die op een online martkplaats de andere concurrent plat gooit om hem uit de business te drukken. Je kan er dus gerust vanuit gaan dat het onbetrouwbare lui zijn die zich op en waarschijnlijk over  het randje begeven. Je wil eigenlijk geen zaken doen met individuen die gespecialiseerd zijn in dergelijke zaken. Voor je het weet ben je via PayPal geld aan het overmaken naar ‘de’ Russische Spam King.

4. Geen direct deals -> via-via-via

Je doet vrijwel nooit bij het afnemen van dergelijke ‘Twitter & SEO’ online diensten zaken met diegene die daadwerkelijk het werk levert. Ook zijn de websites die in de verkoop staan veelal eerder in de verkoop geweest. Door de anonimiteit worden afspraken vaak niet nagekomen en ook is het erg lastig om met je creditcard overgemaakt geld weer terug te krijgen in het geval van oplichters.

5. Het wordt gezien!

Als je jezelf verplaatst in Google, Facebook of Twitter,  weet je waar zij hun algoritme voortdurend op zullen aanpassen: het scheiden van het kaf van het koren. Een strijd die jij uiteindelijk zal verliezen als je shady bezig bent omdat deze bedrijven zelf bestaan door het bieden van kwaliteit en dus het uitschakelen van sites die deze praktijken gebruiken om hoog in de zoekresultaten te komen. Uiteindelijk ga je het op dit vlak alleen maar redden met kwaliteit.

 • Google achterhaalt alles op dit gebied, SEO taktieken die in 2007 hot waren zijn nu niets meer waard of werken averechts.
 • De Edge rank van Facebook en het makkelijk te behalen van veel fans heeft een redelijk klap gegeven op ‘grote online media groepen’ (alhoewel, vergis je niet: ook interactiviteit wat volgens ‘social media experts’ zo belangrijk is in een groep is te koop)
 • Het volgende valt nogal op als ‘niet organisch’, idem met ‘links’ en alles wat je al dan niet online doet:
  Dag 1: 3 likes,
  Dag 2: 5 likes,
  Dag 3: 2141 likes,
  Dag 4: 12 likes
 • Uit ervaringen van onze eigen websites merken we dat grote resultaten niet snel verschijnen. SEO stijgingen kosten vaak veel tijd en werken steeds sterker op een organische en rustige manier.

Conclusie:

Als ik iemand zou moeten adviseren over dit soort zaken: wees heel voorzichtig met wat voor diensten je online afneemt. Ze zijn niet zo waardevol als je denkt en enkel als je als ervaren affiliate marketeer vanuit een bepaalde groep iets wil bereiken zou ik het overwegen. Je moet bijvoorbeeld voor bepaalde tools die Twitter automatiseren een minimum aantal gebruikers hebben. Deze zou ik dan via ‘slimmigheden’ opvullen om zo kostbare tijd te besparen (echter denk ik overall dat elke minuut die je in Nederland aan Twitter besteed in combinatie met performanced based marketing tijdsverspilling is, maar dat ter zijde). Als je dan toch iets neemt, neem dan het nieuwste van het nieuwste. Alleen daar kun je wat quick gains mee pakken. Doe dit overigens niet voor je belangrijke projecten. Daar schop je het gewoon het verste met kwaliteit en dus het investeren van tijd.

 • Google & “forum want to buy twitter followers
 • Affiliateforums / Affbuzz.com, etc
 • Affiliate Meetups en discussies over fans / volgers.

0 reacties

 1. 1

  Leuk stuk en absoluut waar. Al snap ik niet goed wat mis zou zijn met een “€80 Adwords coupon en $50 Facebook advertising $16,-” kopen als je voor een nieuwe site accounts aan het opzetten bent.

  Verder een website kopen met een reputatie is wellicht moeilijk te voorspellen wat deze gaat doen, maar als er een mooie domein bij zit en je ziet dat je op keywords boven aanstaat zou ik easy 10 maanden omzet betalen. Uiteraard heb je tools die je helpen de “stats” te onderbouwen (of af te breken).

 2. 2

  Met zo’n voucher is in principe niets mis omdat ze zo wijd verspreid zijn, echter ook hier: je moet maar zien dat de code die je krijgt werkt en/of niet ergens anders gratis te vinden is.

  Organic rankings zijn voor websitse idd goede graadmeter.

 3. 3

  Ik koop geregeld websites op, optimaliseer ze en verkoop ze voor meer.

  Ik ken Flippa verder niet maar via Sitedeals.nl komen af en toe leuke websites voorbij voor een prikkie.

 4. 4
 5. 5

  Nederlandstalige content kopen doe ik al jaren. Sommigen vragen bijvoorbeeld 15 euro voor een artikel van 500 woorden en anderen dan weer 5 euro. Moeilijk om goede tekstschrijvers te vinden (SEO – correcte spelling).

 6. 6

  er zijn wel goede nederlandstalige tekstschrijvers,ze zijn alleen wel verschrikkelijk duur.En anders kan je reeds geschreven art kopen die je dan zelf kunt aanpassen,prijs is dan tussen de 9 & 15 € voor 5000 woorden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.