Tradetracker maakt grote stap

tradetracker

Het lijkt erop dat Tradetracker het Europese affiliate model, waarbij je lang moet wachten op inkomsten die je gegenereerd hebt, omver wil gooien via de nieuwe ‘Super Fast Payments’. In eerste instantie roept de benaming en het idee wat vragen op. ‘Waar zit het addertje onder het gras?’ kwam op het affiliateforum bijvoorbeeld al direct ter sprake. Dit vroegen wij ons zelf hier ook af toen we het persbericht binnen kregen, een uur later hingen we aan de telefoon en kwam het er eigenlijk op neer dat er helemaal geen addertje onder het gras zat. Wij waren positief verrast, keken naar onze eigen balans en gingen eigenlijk direct over tot het aanvragen van deze Super Fast Payments.

Een opsomming van dit telefoongesprek en alle belangrijke punten:

  • Nadat een sale is goedgekeurd kan je deze 1 tot 7 dagen na goedkeur al uitbetaald krijgen. Ongeacht of een adverteerder al wel of niet betaald heeft. Er werd ook aangegeven dat als je Paypal hebt, het zelfs mogelijk is dit zo aan te zetten dat je ‘dagelijks’ uitbetaald krijgt! Ideaal dus voor publishers die in de groei worden tegengehouden door een remmende cashflow. (Google & Facebook betaal je immers ook direct)
  • Het aanvragen kan via Tradetracker via het volgende e-mail adres: affiliate.support.nl@tradetracker.com. Bij Tradetracker zullen ze waarschijnlijk kijken naar factoren als omvang, het soort adverteerders waar mee gewerkt wordt, het bedrag dat open staat, track record, potentieel, etc.  Hou daar dus rekening mee met jouw aanvraag, met een beter verhaal krijg je natuurlijk eerder toegang.
  • Het is makkelijk om te berekenen om wat voor bedrag dit voor jou zou gaan. Ga naar Tradetracker en klik op Algemeen -> Financieel -> Accountsaldo. Tel de bedragen achter ‘Geaccepteerd’ en ‘Nog niet door merchant betaald’ bij elkaar op. Na goedkeur voor de SFP van Tradetracker zou je in theorie deze bedragen dus binnen 1 dag op je rekening kunnen hebben.
  • Deze optie is gratis, waarbij andere netwerken voor varianten hiervan geld rekenen. Weer andere netwerken komen niet eens in de buurt van deze optie. (In de US snappen affiliates deze trage payments veelal niet, hierdoor vertrouwen ze de Europese affiliate netwerken direct al minder dan de tegenhangers uit de US. )
  • Risico’s voor wanbetaling en faillissement liggen volledig bij Tradetracker, waardoor affiliates een risico van het vak kwijt raken. (Bij Tradetracker kan je ook zien hoeveel inkomsten ‘incasseerbaar’ zijn geweest in hetzelfde accountsaldo overzicht, bij ons ging dit om een relatief ‘heel’ klein bedrag, wel leuk dat je dit kan zien. )

De Super Fast Payment is een grote stap van Tradetracker en hiermee creëren ze een enorme USP voor affiliates. Ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk voor iedereen gaat uitpakken en of andere netwerken gaan volgen.

Ps. Misschien was dit artikel wel de inspiratiebron.

 

0 reacties

  1. 1

    Hopen dat ze een goede voorziening hebben bij de bank, deze kregen we zojuist binnen:

    “De lading aanvragen is enorm, we hopen iedereen deze week een antwoord te kunnen geven. “

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>