Bol.com contest: €10.000 voor beste app of site

Voor slimme developers is er nu een goede kans aanwezig om € 10.000 te winnen bij Bol.com. Buiten deze prijs zal je ook nog aardig wat aan de commissies kunnen verdienen als het je lukt om een goede App neer te zetten. Afgelopen tijd hoorde ik al meer verhalen over Developers die veel aan het verdienen waren via de Bol.com Open API omgeving:

Bol.com nodigt de developers van Nederland uit om een toepassing te ontwikkelen, gebaseerd op haar Open API. De developer die dé toepassing ontwikkelt die Nederlanders helpt om rondom de feestdagen de juiste cadeaus te kiezen wint € 10.000. Inzenden kan vanaf 1 juni t/m 31 augustus.

 

Sinds de introductie van de Open API hebben verschillende nieuwe apps en websites rondom bol.com het licht gezien. Door een koppeling met het partnerprogramma kan een iPhone app, desktop widget of website een interessante bron van inkomsten vormen. Bol.com is trots op de toepassingen die inmiddels het licht hebben gezien en heeft daarom nu een contest georganiseerd die toegankelijk is voor iedereen.

 

Bij deze contest draait het om inspireren, selecteren en kopen. Bol.com is op zoek naar een toepassing, gericht op de feestdagen en gebaseerd op en rondom de Open API. Een website, app of andere toepassing die ‘de klant’ helpt bij het kiezen van het juiste cadeau. Dat kan een keuze voor de klant zelf zijn die hij vervolgens eventueel kan delen met anderen, maar het kan ook draaien om het kiezen van het ideale cadeau voor een ander. Inspiratie is het uitgangspunt, maar uiteraard moet de eindgebruiker ook producten kunnen kiezen en uiteindelijk kopen bij bol.com. Bol.com benadrukt hierbij dat de toepassing ook na de contest eigendom van de developer blijft, zodat deze ook in de toekomst inkomsten uit zijn app, site of andere toepassing, in de vorm van commissie over de gerealiseerde verkopen, kan blijven halen.

 

Wat de insteek van de te ontwikkelen toepassing wordt, bepaalt de developer zelf. Hij is volledig vrij in zijn keuzes bij de ontwikkeling van de toepassing waarmee hij deelneemt aan de contest. Bol.com zegt hierover: “Het belangrijkste criterium is of de toepassing zo vet, gaaf of cool is dat we hem zelf zouden willen gebruiken en onze vrienden en familie over deze toepassing zouden vertellen.” Wel zijn er uiteraard een aantal voorwaarden waar men aan moet voldoen, wil men deelnemen. Naast integratie van de bol.com Open API moet de toepassing daadwerkelijk functioneren (marktklaar zijn) omdat anders de jury er geen oordeel over kan vellen. Daarnaast mogen toepassingen die al bestonden voor 1 juni 2012 niet worden ingezonden.

 

Alle informatie over de Developer Contest, de bol.com Open API en voorbeelden van reeds ontwikkelde apps en websites die gebruiken maken van de Open API zijn te vinden op http://developers.bol.com/api/developer-contest/

0 reacties

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.