Wehkamp eigen Partnerprogramma

Wehkamp heeft zijn eigen affiliateprogramma gelanceerd. Een stap die Bol.com al eerder heeft gedaan. Toen waren vooral  transparantie en onafhankelijkheid om eigen producten te ontwikkelen de belangrijkste factoren om te breken met de bestaande netwerken. Ook dit keer is aangegeven dat het draait om meer transparantie voor partners. Het tweede punt vindt Wehkamp waarschijnlijk minder belangrijk, dit aangezien Wehkamp het platform gaat gebruiken dat Bol.com inwisselde. Ze hebben gekozen voor de white label oplossing van TradeDoubler. Wehkamp zelf geeft aan dat het vooral gaat om snelheid, efficiëntie en een verhoging van de commissie voor partners. Zoiets zou dus goed moeten uitpakken voor affiliates, echter werkt dit internationaal in de praktijk niet altijd zoals in het begin wordt aangegeven. We zijn in ieder geval benieuwd naar de ontwikkelingen.

Op dit moment loopt het affiliateprogramma via verschillende netwerken. Wehkamp is maar liefst aangesloten bij vier Nederlandse netwerken:  Zanox-M4N, Daisycon, TradeTracker en Affiliate4You dus een versimpeling op dit gebied is zeker geen luxe. Het is overigens opvallend dat de keuze is gevallen op het de white label oplossing van TradeDoubler. Ten eerste een netwerk waar ze niet mee samenwerken en  ten tweede was een internationaal netwerk van HasOffers misschien wel veel eenvoudiger / goedkoper geweest. Maar  de precieze redenen voor deze keuze kennen wij natuurlijk niet.  Op Emerce werd hier in de reacties ook al over begonnen.

Nu zitten er veel voordelen aan het opzetten van een eigen programma voor zowel de adverteerder als de affiliate. Een aantal voordelen zouden kunnen zijn: snellere uitbetaling, duidelijkere tracking, volume- en actie bonussen, betere assistentie. En voor Wehkamp betekent het uitsluiten van de kosten van de netwerken een hogere marge wat dus ten dele gebruikt zal worden om de eigen concurrentie positie te versterken. Wij denken dat dit een goede stap is van Wehkamp mits alles goed geïmplementeerd wordt en er genoeg professionele kennis in huis is. Natuurlijk duurt het even voordat alle bugs uit het programma zijn (zoals de onderstaande) en wij verwachten dan ook dat het Wehkamp affiliate programma voorlopig nog een tijdje door blijft draaien op de andere netwerken.

 

 

0 reacties

 1. 1

  Degene die bij Wehkamp verantwoordelijk is voor de conversie attributie is hier waarschijnlijk erg blij mee. Wat een hoofdpijn om voor een adverteerder ter grote van Wehkamp de rompslomp te hebben duizenden affiliates bij vier verschillende netwerken.

  Een vaker gevoerde discussie, maar ik ben wel erg benieuwd of de tracking van TradeDoubler white label up-to-par is met de tracking van Daisycon en Zanox-M4N. TradeDoubler whitelabel oplossing maakt enkel gebruik van standaard cookietracking waar netwerken als Daisycon en Zanox-M4N daarnaast nog gebruik maken van methodes als fingerprint, post-view en session tracking.

 2. 2

  Wat een sof!
  Het systeem van Tradedoubler is zo lek als een mandje qua tracking. Mogelijk kan werkkamp daarom centen besparen. De aangeboden commissie verhogingen liggen ver boven de totale kosten die wehkamp bij de netwerken betaald, incl hun commissie. Daar zit een addertje onder het gras.
  En wat betreft de snellere betaling? Laat me niet lachen, zowel Daisycon als tt bieden het eiste in de markt. Als de adverteerder zelf sneller betaald komt dat ook bij de affiliaties binnen.

  Mega downer! Exit wehkamp op mijn site, ik hoef niet nog een inlog op en crappy systeem waarvan de helft niet werkt. De eruo’s die ik ermee kan verdienen haal ik niet terug met al het werk. Ik zit het even uit bij de bestaande netwerken, die komen heus wel met een oplossing. Ik heb tenminste nog geen afkondiging gezien.

 3. 4

  Inderdaad mega jammer. Vraagt weer een aparte account bij Wehkamp en is nog af te wachten hoe de logging zal gaan. Maar toch maar proberen..

 4. 5
 5. 6

  Oplichters!!
  na een jaar deel genomen te hebben aan het programma ineens afgekeurd.
  en 150 euro aan goedgekeurde sales foetsie.
  Ineens saldo 0
  En nergens kan je contact opnemen en je mail wordt niet beantwoord.
  dus mensen pas op! trap er niet in

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>