Interview met PayPro

 • Een tijdje geleden behandelden we het onderwerp e-book marketing op het Affiliateblog. Een artikel op Marketingfacts was hier destijds aanleiding toe. Direct kwam weer iets naar boven waar ik al een tijden meer over wilde weten, namelijk: PayPro.nl. Dit is vrijwel het enige affiliate netwerk in Nederland dat zich focust op een soort e-book producten. Wat is PayPro? Wie zit erachter? Wat verkopen ze? Groeien ze? Wat zijn de cijfers? En ook natuurlijk.. Waar moet ik PayPro in vredesnaam plaatsen in de volgende affiliate top 10? Ik moest meer weten dus pakte de telefoon en kreeg Mathieu aan de lijn, een interview volgde:
 • Hoi Mathieu, zou je wat meer over PayPro willen vertellen?

De oorsprong van PayPro dateert uit 2006. Internetondernemers Eelco de Boer en Henk Jan Wils ontwikkelen een systeem om het bereik van hun SMS dienst via performance based samenwerkingsverbanden te vergroten. Het resultaat, een no-nonsense affiliatesysteem waarbij de tracking en de betaalmodule geïntegreerd zijn. Eenvoud en gebruikersgemak stonden centraal. Uitgangspunten waar immer aan is vastgehouden. In 2009 werd besloten om de dienstverlening van PayPro serieus in de markt te zetten. Met 18-urige werkdagen fungeerde Henk Jan Wils als de stuwende factor om zonder investeringskapitaal een betalingdienstverlener in combinatie met affiliate platform uit de grond te stampen. Eerst vanuit de woonkamer, en hedendaags vanuit een inspirerend herenpand in Groningen met een verleende vergunning tot betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank aan de muur. De immense inspanning in 2009 werd overigens beloond met een groei van 2000%.

De afgelopen jaren hebben we echt aan de fundering van onze dienst gewerkt. Naast de groei die dat heeft teweeggebracht, zijn we er ook van overtuigd dat wij binnenkort het ‘hefboomeffect’ mogen ervaren door een aantal nieuwe ‘key functionaliteiten’ uit te brengen die al een tijd in de pijplijn zitten.

 • Hoe ziet het team van PayPro eruit?

Waar het eerst Henk Jan en Eelco waren, is PayPro tegenwoordig uitgebreid tot een gedreven team van 5 collega’s die zich altijd voor de volle 100% inzetten met de doelstelling om de verwachtingen van haar gebruikers iedere dag weer te overtreffen. Het dagelijkse team is opgebouwd uit twee technische Ruby ontwikkelaars, een support medewerker en zelf ben ik o.a. verantwoordelijk voor de marketing, acquisitie en klantbehoud.

 • Wat heeft PayPro in de toekomst te bieden?

De speerpunten die we al wel kwijt willen:

– Het aanbod van digitale kwaliteitscursussen en –memberships te vergroten, alsmede de merchants (verkopers genoemd op PayPro.nl) daarvan een totaaloplossing voor de verkoop en distributie te leveren. Voor affiliates moet dat betekenen dat er meer kwaliteitscursussen en memberships in ons aanbod beschikbaar komen. De memberships bieden affiliates de kans om wederkerende inkomsten te bemachtigen. Uiteraard is de kwaliteit van de cursus van aanzienlijk belang op de duur van het abonnement. De waarde voor de affiliate gaat dus hand in hand met het streven naar kwalitatieve memberships.

– Een uitermate gebruiksvriendelijk volautomatisch incassosysteem op de markt brengen waarmee abonnementsdiensten, machtigingen en termijnbetalingen zonder handmatige handelingen worden uitgevoerd tot aan de inschakeling van de deurwaarder aan toe.

– Onze merchants en affiliates continue meer waarde bieden.

– Next-generation customer support waarin de klant verbluft raakt van de hulp en informatie die wordt aangereikt.

 • In mijn artikel over e-books geef ik aan dat er zo’n 2% van de Nederlandse affiliate industrie rond gaat in het aanbieden van producten of e-books. (totale industrie ligt net boven de 100 miljoen) Zit ik hier goed? Te laag of te hoog? Wat is jou visie op deze cijfers?

Het marktaandeel van informatie gerelateerde producten in de affiliate industrie is voor zover wij kunnen overzien de afgelopen jaren absoluut gestegen door o.a. de toename van meer (kwalitatieve) informatieproducten en het groeiende besef binnen de affiliate marketing wereld dat de enorme marges op deze producten tot bijzonder interessante ecpc’s kunnen leiden. Jouw benadering van het marktaandeel van informatieproducten in de totale affiliate industrie wijkt slechts beperkt af van de door ons gemeten cijfers. Een goede inschatting dus!

 • Als jij kijkt naar het product wat het de afgelopen twee jaar het beste heeft gedaan, wat is dan echt de knaller geweest?

In meerdere opzichten zijn de producten van Jesse van der Velde zoals 50 Groene smoothies, Gezonde Gewoontes en de Kettlebell + DVD instructies in combinatie een zeer begenadigd kandidaat voor de titel van meest succesvolle product(serie) binnen PayPro. Door een uitgekiende salesfunnel met naadloos aansluitende producten en een cookietermijn van 1 jaar, hebben de affiliates altijd kunnen rekenen op premium rendementen over de bezoekers die zij naar Jesse van der Velde sturen.

 • Wij zien een opkomst in het aantal affiliates die zich met E-books in Nederland bezig houdt, zie jij dit ook? Komt die groei denk je ook door E-books zelf?

Op basis van onze inzichten in deze markt hebben wij het sterke vermoeden dat het hier om een combinatie van factoren gaat, waarbij voornamelijk de verdere digitalisering van de maatschappij en het groeiend besef van de hoge commissies op e-books leidend zijn.

 • Wat verwacht jij de komende jaren in Nederland? Zit er nog steeds een forse groei in?

Forse groei ja, maar wij verwachten wel dat er meer behoefte komt aan kwaliteitsproducten. De consument wordt ook steeds veeleisender. Zaak dus voor de ontwikkelaars van dit type producten en diensten om verder te professionaliseren.
Voor de toenemende markt van Online cursussen verwachten wij dat de productontwikkelaars en -merchants steeds meer aan dat professionelere profiel zullen voldoen. Dat de Hema tegenwoordig, net zoals een van onze merchants al ruim twee jaren succesvol doet, een bloemschikcursus aanbiedt, zou als een voorteken gezien kunnen worden.

 • Komen er bijv. nog goede e-books uit komende tijd?

Er komen doorlopend goede e-books uit. Zo heeft Harm van Wijk (Beleggen.com) onlangs twee kwalitatief hoogwaardige ebooks uitgebracht wat ook voor onze affiliates heeft geleid tot mooie resultaten.
Niet alle e-books die op ons affiliatenetwerk worden aangeboden, zijn vanuit affiliate marketing perspectief echter gelijk een grandioos succes. Een fenomeen wat doorgaans verklaarbaar is door het feit dat de specifieke niche soms te beperkt is.

 • Als je PayPro vergelijkt met de Amerikaanse markt op dit gebied, gebruik jij dat dan als inspiratiebron? Ben je ook bekend met de juridische problemen (FTC) enzo in de US? Betreffende afvalproducten, Flogs en beeldmerken enzo?

In de opstartfase van PayPro heeft Clickbank als inspiratiebron gediend. De Amerikaanse informatiemarkt vormt tegenwoordig echter nog zelden een inspiratiebron voor PayPro.
PayPro streeft echt naar verdere uitbreiding van kwaliteitsproducten in ons aanbod, die de koper zo veel mogelijk waarde voor iedere euro biedt. Wat ook onze affiliates op meerdere manieren ten goede komt.
Wat wij wel moeten constateren is dat sommige merchants hun producten en diensten nauw afstemmen op de succesvolle producten en diensten op de Amerikaanse markt.

 • Lees jullie zelf wel eens mee op het www.internetmiljonair.nl/forum/ ? Daar praten ze veel over jouw diensten viel ons op. Zitten daar veel van jouw affiliates?

Het Internetmiljonair forum kenmerkt zich in onze optiek als een hechte community waarin gedreven internet ondernemers elkaar helpen en stimuleren om een degelijke online business op te bouwen. Er bevinden zich zeker een aantal van onze top affiliates op dit forum. Wij hebben er dan ook geen enkele twijfel over dat het internetmiljonair forum nog veel succesvolle internet ondernemers zal voortbrengen.

 • Waarom hoor je als affiliate niet altijd zoveel van Paypro (bijv. op de affiliatedag / affiliateforum), zijn dat ander soort affiliates? of zijn daar andere redenen voor?

Waarschijnlijk is dat afhankelijk van meerdere factoren. PayPro profileert zich bijvoorbeeld eigenlijk nog nauwelijks op evenementen zoals de affiliatedag. Daar vonden wij de timing nog niet geschikt voor. Van ‘top of mind awareness’ voor PayPro is dan al geen sprake met alle stands van grote affiliate netwerken. Wat overigens absoluut niet wegneemt dat PayPro het sterke voornemen heeft om zich nadrukkelijker te profileren op relevante events zodra wij een aantal belangrijke aspecten van onze dienst op het gewenste niveau hebben.

 • Tenslotte: Waarom zouden affiliates zich bij Paypro moeten aanmelden?

– Hoge marges door de aard van de producten (digitale producten hebben geen tot minieme productiekosten).

– 99,9% van de te promoten producten en diensten bevatten een Cookietermijn van 1 jaar.

– 100% van de leads worden goedgekeurd. Alleen bij een terugbetaling van het complete aankoopbedrag (bijv. door de zichttermijn op het internet) kan de affiliate commissie achteraf worden ingetrokken. De verdiende commissies zijn dan ook direct opneembaar en staan vervolgens binnen circa 2 werkdagen bijgeschreven op de bankrekening van de affiliate. (Een gerealiseerde sale via machtiging vormt hier de enige uitzondering op. Denk hierbij aan termijnbetalingen van coachingtrajecten en abonnementen van cursussen, gemiddeld circa 20% van de inkomsten voor affiliates).

– Plus: Geen restricties op het gebied van advertentiebeleid.

===

Die laatste punten zouden meer affiliate netwerken moeten doen.  Nee, dat is ongein natuurlijk =) … maar als toelichting op dit interview wil ik ook graag uitleggen waarom e-book marketing me persoonlijk zo fascineert. E-book marketing is mooi omdat het iets puur Amerikaans is wat nu wat breder aan het overwaaien is naar Nederland. Het is leuk om te zien hoe er al snel een hechte community rondom zoiets kan ontstaan via het bovengenoemde forum. Ook is het een vorm van affiliate marketing waar ‘de beste’ overwinnen. Het beste product, met de beste sales funnel en de meest aansprekende uitingen. Eigenlijk een soort van marketing competitie. En de winnaars kunnen er aardig wat mee verdienen! =)

19 reacties

 1. 1

  Leuk item! Ik kom het woord kwaliteit een aantal keer tegen, maar wat dat betreft heb ik mij waarschijnlijk op het verkeerde moment in PayPro verdiept. Het streven naar kwaliteit is echter een goede insteek, en ebooks met echte kwaliteit hebben natuurlijk absoluut bestaansrecht (ook in het behouden NL).

 2. 2
 3. 4

  Ik dacht naar aanleiding van dit artikel om me eens aan te gaan melden aangezien jullie ebooks hebben welke passen bij mijn niche, maar ik moet informatie opgeven als mijn identiteits kaart en KVK inschrijving. Vind het een beetje onnodig om voor een aanmelding deze gegevens op te geven.

 4. 5

  Om als affiliate aan de slag te gaan zijn die gegevens zeker niet noodzakelijk, aangezien ik me heb aangemeld als affiliate en bovenstaande gegevens niet heb moeten doorsturen.

 5. 6

  Ik vind de opzet wel interessant en de marges zijn idd hoog. Dat moet ook wel want anders schrijf je als affiliate zelf een ebook en wordt je verkoper. De expertise van een goede verkoper laat zich zien in een hogere ecpc via een converterende landingspagina, maillijst en terugkerende omzet, bijvoorbeeld via een abonnement.

  Wat me tegenviel was de mogelijkheden in het statistiekensysteem voor de affiliates. Ik denk dat Paypro actiever zou kunnen zijn met een systeem om als affiliate een BTW factuur voor de commissie te sturen danwel een credit factuur te ontvangen.

  De vorige keer dat ik hier naar gekeken heb(afgelopen zomer) had je alleen een screenshot van de transacties en de rest moest je zelf regelen, evt door zelf rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper van de producten. Als affiliate zou ik de coordinatie van contactgegevens en aanleveren van statements liever aan het netwerk laten. Gebaseerd op een statement van Paypro: één factuur per maand sturen met daarop alle commissies, ongeacht hoeveel verschillende producten je gepromoot hebt. Dat zou een mooie verbetering zijn.

 6. 7

  Ik ken Pay Pro ook en ik denk dat het wel een redelijk goed systeem is. Er moet nog wel een hoop verbetert worden maargoed, bij welke onderneming niet!

 7. 8

  PayPro is een mooi concept en biedt veel mogelijkheden voor internetondermers. Uiteraard is het wel goed om kritisch te kijken naar de producten en niet zomaar alles (willen) promoten. Een goede leerschool!

 8. 9

  Het grootste voordeel van Paypro is inderdaad de hoge commissies en natuurlijk de snelle uitbetalingen. De ene dag een uitbetaling aangevraagd, en binnen ongeveer 3 dagen al op je rekening, dat is in mijn ogen nog eens snel geld verdienen.

 9. 10

  Nou ik heb niks te klagen over paypro werkt gewoon goed en met een heel groot gemak,over de producten die er op staan valt eigenlijk ook niks te klagen dus ik zou zeggen ga zo door en houd dit vast

 10. 11
 11. 12

  Het bereiken van affiliates wordt een stuk makkelijker met Paypro. Ook het betalingssysteem bij een automatische incasso is een voordeel zodat je geen aparte overeenkomst af moet sluiten met de bank.

 12. 13

  Ik gebruik ook vaak affiliatelinks via Paypro. Niks mis mee. Al kunnen ze natuurlijk bij lange na nog niet tippen aan het Amerikaanse Clickbank. Maar ik vind dat ze best op de goede weg zijn. Tal van producten beschikbaar. Daar kan je in ieder geval nog een tijdje mee vooruit.

 13. 14

  Ik heb in het verleden al eens een E-book verkocht via PayPro. Ben er toen mee gestopt omdat ik in die tijd nog te weinig afwist van internetmarketing en het niet echt winstgevend was. Desondanks vind ik PayPro een heel mooi systeem en mits een goeie aanpak kun je er best wel aardig wat geld mee verdienen. Dat er mogelijkheden zijn tot verbetering daar ben ik het mee eens maar zoals hier in een andere reactie is aangehaald is dat bij elke groeiende onderneming het geval, niet?

 14. 15

  Ik ben heel blij met Paypro. Ze hebben een goede klantenservice. Onlangs had ik een probleem met een affiliate en dat word dan ter plekke opgelost! Alleen die 8% blijf ik wel een beetje veel vinden:)

 15. 16

  Vraagje?

  Ik kende Paypro nog niet en nu nog steeds eigenlijk niet. Maar ik ben wel heel erg geïnteresseerd om me aan te melden als affiliate na wat ik gelezen en opgezocht heb.

  Ik heb even youtube filmpjes opgezocht hierover, ik kwam redelijk wat tegen die instructies gaven en uitleg over inschrijving. Maar ik ben best wel sceptisch over dit soort dingen, vooral als ze om je gegevens vragen.

  Ik zag dat je je ID en BSN moet vermelden, heb daar opzich geen problemen mee, als er maar niets kwalijkst mee gebeurd wat betreft criminele activiteiten. Je moet veel blootgeven om ermee aan het werk te kunnen en tegenwoordig kunnen ze veel met je je gegevens doen, je kaal plukken of dingen op je gegevens bestellen ext.
  Volgens de bank kunnen ze niets met je gegevens doen vanwege de toestemming en je pincode, maar ik wil gewoon het alle zekeren voor het onzekeren weten.

  Is Paypro eerlijk, goed, kun je je gegevens veilig invullen, hoe gaat het met de betalingen. Ik wil graag die onrust bij mezelf weghalen en gaan beginnen.
  Maar wie kan mij vertellen of het goed zit met Paypro?

  Ik hoop hier antwoord op te krijgen. Bij voorbaat dank.

 16. 17

  Heb een vraagje?

  Is Paypro veilig en alles, kan je veilig met ze werken. ze staan bekend bij het KVK, dus dat is goed.

  Maar ik wil de juiste ervaringen horen, kan iemand mij wat vertellen?

  Bij voorbaat dank.

 17. 18

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.