200 Google Ranking factoren in een infographic

Het Google algoritme is een beetje als het recept van Coca-Cola. Velen benaderen de formule, maar écht vinden lukt natuurlijk nooit :). Een vervelend ‘bijkomstigheidje’ is dat Google continu doorontwikkelt en daarmee maken ze het er niet makkelijker op.

Gelukkig zijn er wel een aantal steady factoren waaraan je kunt werken om de kans op de gewenste Google posities te vergroten. Deze worden ofwel door Google zelf naar buiten gebracht, of geanalyseerd en door derden en gedeeld.

Een interessant overzicht van Google ranking factoren vind ik persoonlijk altijd deze aan de rechterkant, die van tagseoblog, omdat je op 1 pagina een redelijk beeld krijgt wat er allemaal meespeelt. Echter komt deze ‘alweer’ uit  begin 2012. Toch denk ik nog steeds erg goed bruikbaar.

Google`s 200 ranking factoren

Gelukkig is er een lijstje met nieuwe factoren. Op basis van tientallen bronnen hebben Backlinko en Single Grain 200 factoren verzameld die van invloed zijn op rankings. Deze zijn samengevoegd in een infographic waarmee je stapsgewijze door je eigen site kunt lopen om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn.

Reeds gepost op Karelgeenen.nl maar dusdanig interessant dat deze onderstaande infographic niet op het Affiliateblog mag ontbreken. Combineer de factoren uit 2013 met de factoren uit begin 2012 voor een optimaal beeld van wat er belangrijk is. Succes met het verwerken en laat maar weten als je punt 201 hebt bedacht.

 

Bron: SingleGrain en Backlinkco.com

 

6 reacties

 1. 1
 2. 3

  Hmm. Ranking studies … Toch even mee oppassen, het is belangrijk om de cijfers en ‘conclusies’ in een juist daglicht te stellen.

  Ranking factoren wil zeggen dat we weten welke factoren de positie bepalen (en welke niet). Hiervoor wordt vaak de Spearman Ranking Correlatie coëfficient gebruikt. Maar correlatie is iets wat met de nodige omzichtigheid moet worden bekeken.

  Ik zou toch van deze gelegenheid willen gebruik maken om m’n blogpost hieromtrent te vermelden: “Hoe SEO ‘ranking factor’-studies correct interpreteren”. Te vinden op http://www.clicklinks.be/seo-ranking-factoren-correct-interpreteren

 3. 4
 4. 5
 5. 6

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.