ZEEF.com gaat los en zoekt Affiliates!

Klaas Joosten, mede oprichter en ‘grootmaker’ van M4N is alweer een tijdje bezig met een nieuw project, enne.. Geen klein zij-projectje. Er zit namelijk geen NL focus op, maar Klaas wil de hele wereld gaan veroveren met dit project. Dit allemaal op het domein:  ZEEF.com. 

ZEEF.com!? Wat is het precies?

ZEEF wil alle informatie op het web ‘filteren’ en weergeven via blokjes en links. Net zoals Startpagina dit doet, maar dan groter (wereldwijd), beter en voornamelijk: innovatiever. Het ‘waarom’ zit hem volgens Klaas met name in het feit dat Search absoluut niet ideaal is, al helemaal als je een aankoop wilt doen buiten je expertise. Mensen willen namelijk kopen wat experts over het geheel zeggen. Iemand die op Curaçao woont kan jou bijvoorbeeld beter tips geven over Curaçao dan dat Google dit kan, op basis van deze expert is dan bijvoorbeeld de volgende pagina gemaakt: Curacao – Zeef.com, helemaal vol met tips / lijstjes etc. allemaal op basis van de expert Bauke Scholtz. Of deze van Apple (vet)

De website lijkt op het eerste gezicht wellicht  niet zo innovatief, echter bevinden we ons nog in fase 0.1 (het project gaat officieel vrijdag van start met een knallend feest) maar wat als ZEEF.com de mogelijkheden bied aan de eigenaars om dit te monetizen zonder dat je ervoor bij een netwerk hoeft in te loggen? Wat als de blokjes zelf nadenken welke links bovenaan moeten staan op basis van populariteit? Innovativiteit die Startpagina wellicht niet heeft doorgezet en ZEEF.com als een grote kans ziet.

Wellicht iets veel interessanter om bij stil te staan: Wat als ZEEF.com internationaal slaagt en jij ooit gratis ‘baby.zeef.com’ hebt kunnen vastleggen? En vergis je er overigens niet in dat je geen ‘affiliate’ hiervoor hoeft te zijn, ook als je werkt bij een Megagadgets.nl en je ineens eigenaar bent van gadgets.zeef.com ben je al goed op weg. Als je dus ergens passie voor hebt: vraag het onderwerp aan. Ook in deze case zal passie het altijd winnen van slechtere expert pagina’s, alhoewel casino.zeef.com $$$$$ is nog vrij 😉

Ps. hier kan je een subject aanvragen

Zeer benieuwd overigens hoe dit gaat eindigen!

0 reacties

 1. 1
 2. 3

  Het is mogelijk om meerdere gebruikers per onderwerp te hebben. Dit is juist nodig om de kwaliteit hoog te houden. Je hebt competitie nodig om mensen scherp te houden. We hebben nu al een direct connectie met Amazon API om links om te zetten. We zijn benieuwd naar de reactie van gebruikers van blogs en andere startpagina klonen.
  Er is nog veel te doen maar doordat we weten waar we naar toe willen is het stuk makkelijker. Verder kun je ook klaasjoosten.zeef.com gebruiken om je expertise te tonen (linkedin laat dit niet zien). We denken dat ZEEF gebruik precies tussen bloggen en twitteren zit kwa tijd van het beheer maar ver boven alle mogelijkheden om je expertise te tonen.

  • 4

   Klaas, even voor mijn beeldvorming.

   wanneer ik een onderwerp zou vastleggen, bijvoorbeeld “affiliate.zeef.com”, en ik maak een complete pagina met info aan hiervoor, dan is het dus mogelijk dat iemand anders ook als expert op “affiliate.zeef.com” inschrijft, en de pagina die ik heb opgesteld compleet verandert?

   Mocht het zo werken zoals ik hier omschrijf, dan zie ik dat wel als enorm nadeel, omdat ik geen zin heb om veel tijd in iets te steken, terwijl een ander alles een dag later weg kan halen.

   Ik hoor graag je reactie.

   • 5

    Hi Remon,

    Je blijft altijd beheerder van je eigen pagina, welke altijd bereikbaar is op bijvoorbeeld affiliate.zeef.com/remon.achternaam

    De pagina die op de frontpage van affiliate.zeef.com getoond wordt is de pagina met de beste performance over het onderwerp ‘affiliate’.

    • 6

     Okay, dat is duidelijk Rick.

     Op die manier houd je inderdaad de beste kwaliteit bovenaan over dat onderwerp, en is het voor beheerders de moeite om er tijd in te steken.

     Dank voor je snelle reactie.

 3. 7

  Even onderwerp aangemaakt en eens goed bekeken.

  Lijkt me toch vooral het gevaar te gaan geven dat mensen een onderwerp gaan claimen om er vooral eigen websites op te gaan gooien in combinatie met affiliate toestanden.

  Ik zie de added value voor een gewone bezoeker nog niet echt.

  • 8
   • 9

    Dat is het nu al aan het worden. Als je bijvoorbeeld naar https://savings.zeef.com/ kijkt dan zie ik echt totaal geen toegevoegde waarde (al helemaal niet mbt de reeds aangemaakte pagina van jou). Ik zie last minutes sites als AirDnB, Jetsetter.com??? Ik zie Social Shopping portals als Nuji? Er wordt gelinkt naar een E-mailmarketing artikel van Frankwatching (in het Nederlands). Waar gaat dit over? Er worden wel 14 links gegeven voor Nederlandstalige kortingssites… (maakt niet uit, maar de verhouding is nu toch al vreemd…). Ik snap wel dat de pagina uitgebreid moet worden met content van anderen maar ben benieuwd of dat gaat lukken.

    Ik denk dat er teveel eigen belang mee gemoeid is om met goede content-pagina’s te komen. Dit is ook zo bij Startpagina.nl. De enige reden dat die nog loopt is de hoge autoriteit, niet omdat die goed is…

    Ik geloof wel in het idee maar in de uitwerking is het nu in mijn ogen echt totaal niet relevant om als concurrent van een zoekmachine te zien (ook Startpagina.nl trouwens niet). Ten eerste zou ik altijd segmenteren op land en/of op taal. Stel nu dat je coupons.zeef.com, dan moet je door misschien wel 100 landen straks met top lijsten van couponsites? Lijkt me niet overzichtelijk. En dat lijkt me juist de kracht straks van zo’n website.

    Maar we zullen zien, dit is natuurlijk pas het begin.

    • 10

     100% mee eens, zonder scherpe kwaliteits-controle aan de poort is het niet onderscheidend, als maker van een pagina vind je het ook niet leuk als er iemand een goedkope kopie maakt van jouw product. Daar moet zeef zeker voor oppassen.

    • 11

     Goede feedback, ja kwaliteit is echt het allerbelangrijkst. We zijn nu nog bezig met de techniek op orde te krijgen. Zoals je aangeeft gaan we natuurlijk zeef.zeef.com/nl en zeef.zeef.com verschillend maken. We gaan alles location based maken en op taal gebaseerd dit lijkt me logies, maar helaas kan alles niet in 1 dag.

     Er moet ook bij alle blokjes komen te staan waarom iemand die ranking heeft gekozen. Hoe hij aan die info komt.

     Om het probleem met belangen verstrengeling te verminderen gaan we ook company pagina’s opzetten. Zoals apple.zeef.com of pagina’s zoals klaasjoosten.zeef.com dit om mensen een platform te geven om hun eigen product of dienst te promoten. Mensen prikken heel snel door experts heen die alleen op eigen gewin uit zijn.

     Doordat we competitie krijgen tussen gebruikers zal het allemaal veel evenwichtiger worden wat mensen wel en niet gaan plaatsen. Het heeft voor niemand toegevoegde waarde als er naar slechte sites wordt gelinked. Maar hier heeft google ook moeite mee dus we hebben een goed kans als we maar genoeg mensen mee krijgen.

     Verder gaan we de feedback per blokje, onderwerp en gebruiker toelaten zodat er hopelijk over sommige gebruikers veel goede feedback komt goed of slecht als mensen maar kunnen zien dat het echt is.

     Hoor graag alle feedback en je kunt me altijd persoonlijk maken op mijn mail adres die je wel kan raden ; -)

     Bedankt nogmaals voor het mee denken.

  • 12

   Hoi Herman,

   Quote van onze blog (http://zeef.org/vision/) die duidelijkheid geeft over jouw opmerking:

   “Transparency and competition will safeguard the quality of information: our platform allows a multitude of experts per subject. This encourages experts not to sacrifice quality of information for commissions, as people would pick up on this and favor another expert.”

   Het ZEEF team behandeld zelf elke aanvraag om een pagina te publiceren handmatig, waarbij wij zelf de kwaliteit zo goed mogelijk proberen te beoordelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.