Tradedoubler met goede kwartaalcijfers!

 

Eigenlijk is deze titel op zichzelf al nieuws na de vele negatieve berichten rondom Tradedoubler in de afgelopen twee jaar. Na de wat spannende merge tussen de Nederlandse en de Franse markt bij Tradedoubler, ziet het er allemaal hoopvoller uit in het meest recente rapport. Het aandeel is sinds december dan ook fors gestegen van 9 SEK naar 22 SEK. Zo’n stijging zegt zeker wel iets (daarbij was  het ook wel een leuke investering geweest). Het lijkt erop dat Rob Wilson het bedrijf Tradedoubler in goede banen aan het leiden is en dat ook de beleggers hier vertrouwen in hebben. Als publisher ervaren wij de laatste tijd ook een betere vibe bij Tradedoubler waar de volledige focus ligt op een mooie toekomst.

Dit is zeker een goede opsteker dus! Meer cijfers hieronder voor de liefhebber:

On the road to recovery

The second quarter April – June 2013

  • Net sales amounted to SEK 490.3 M (573.7), a decrease of 10 per cent adjusted for changes in exchange rates. The anticipated volume drop in the non-strategic campaigns business continued during the second quarter, while the performance marketing segment showed continued positive development as the y/y revenue gap was reduced to 7 per cent, an improvement on the 11 per cent recorded in the first quarter.
  • Gross profit amounted to SEK 114.0 M (140.8).
  • EBITDA amounted to SEK 19.8 M (0.3), an increase of SEK 19.5 M.
  • Earnings per share, before and after dilution, increased to SEK 0.17 (-0.25).

The interim period January – June 2013

  • Net sales amounted to SEK 1,018.2 M (1,213.9), a decrease of 12 per cent adjusted for changes in exchange rates.
  • Gross profit amounted to SEK 233.4 M (287.2).
  • EBITDA amounted to SEK 38.8 M (18.4), an increase of SEK 20.4 M.
  • Earnings per share, before and after dilution, increased to SEK 0.45 (-0.02).

Changed outlook for operating costs

  • The monthly cost run rate for operating costs before depreciation and amortisation during the second quarter stood on average at SEK 31.4 M, below the outlook given in the first quarter 2013 interim report, of approximately SEK 33.5 M. Tradedoubler anticipates that the costs during the remainder of 2013 will continue at the same level as during the interim period January – June, approximately SEK 32 M on average per month. For more information regarding outlook see page 9 in the report.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.