Tradedoubler start met In App Tracking

Train station at night

td-in-app-tracking

Mobiel verandert de manier van shoppen. In toenemende mate worden bestellingen en boekingen gedaan vanaf smartphones en tablets. Tradedoubler heeft een stap genomen in een goede tracking hiervan. Zo valt op hun blog te lezen.

Tradedoubler’s nieuwe tool zorgt ervoor dat mobile traffic en traffic uit publisher apps wordt doorgestuurd naar de applicatie van de adverteerder. Deze moet dan wel al geïnstalleerd staan op het toestel van de gebruiker. Op het moment dat mensen dan wat kopen wordt dit vanuit deze adverteerderapp geregistreerd.

infographic-klein

Tradedoubler’s geüpdate tracking features omvat daarnaast het tracken van app downloads. Hiermee wordt aan adverteerders de mogelijkheid geboden om app downloads te bevorderen en om daarnaast de waarde van post-download events bij te houden. Post-download events worden vastgesteld door de adverteerder. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere in-app aankopen, bezoektijden en frequenties van bezoek, verdiensten in spelletjesapps of registraties voor een bepaalde in-app service. De publisher die de download gegenereerd heeft zal vervolgens worden vergoed op een CPI basis (Cost-Per-Install) of/en op basis van een CPA verdienmodel voor alle in-app events.

In het kort samengevat komt het erop neer op dat je een gebruiker een app kunt laten installeren van een adverteerder waar je een vergoeding voor kunt ontvangen. En ook voor de sales die uit deze app voortvloeien kunnen commissies worden gegeven. Voor een duidelijk beeld kun je het best even de stappen van het proces in de infographic bekijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.