Uitspraak in oud geschil Adverteerder -> Daisycon -> Publisher

Eind vorig jaar is er een uitspraak geweest in een langlopende rechtzaak tussen een adverteerder (123inkt.nl) en Daisycon. Gisteren kwam het verslag van deze rechtzaak online te staan. Voor de doorbijters: interessante materie.

Enige tijd geleden heeft Daisycon zelf ook al aandacht besteed aan dit geschil op hun weblog.

Kort samengevat gaat het om het volgende:

De zaak gaat over een publisher die in 2009 ongeoorloofd keyword marketing heeft ingezet. In het verslag van Daisycon staat dat deze publisher is berispt en op het verzoek van de adverteerder weer is toegelaten tot het programma. De adverteerder heeft de zaak pas veel later aangespannen, na goedkeur van de transacties. Daisycon wordt niet verantwoordelijk gehouden voor de activiteiten van de publisher. De rechter stelde echter dat dat Daisycon zich niet voldoende heeft ingespannen bij het toezicht houden. Daisycon en de publisher worden gezamenlijk verantwoordelijk gehouden en dienen een vergoeding te betalen van respectievelijk €122.749,- en €57.713.

Daisycon gaat in hoger beroep. 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.