Bieden op bestaande domeinen die op de markt komen via DomainOrder.nl

DomainOrderBeginnen met affiliate marketing of met een nieuw online concept kan op talloze manieren maar meestal is stap 1: het idee. Dit kan te maken hebben met je interesses, maar ook met kansen die je ziet in de markt. Indien je aan de slag wilt is het uitkiezen en vastleggen van een domein een belangrijke tweede stap.

Een slimme domeinkeuze is zowel belangrijk voor de marketeers die op de lange termijn hun merk willen opbouwen, als voor diegenen die voor sneller geld kiezen en bijvoorbeeld puur gaan voor bepaalde posities in Google.

DomainOrder.nl is een service die jou kan helpen zoeken naar dit juiste domein. Je kunt daar namelijk bieden op domeinen die vrij komen uit quarantaine. Dat houdt in dat dat DomainOrder – als zij een bieding hebben ontvangen – met hun snelle systemen de domeinen registreren die weer op de markt komen. Daarbij geldt no catch no pay. Het kan met de service van DomainOrder zelfs zo werken dat stap 1, het kiezen van het domein wordt en stap twee een passend concept. Let maar op.

Kies je domein

We weten allemaal dat het belangrijk is om een sterke naam te kiezen, simpelweg omdat mensen het makkelijker onthouden en daardoor snel de weg terug weten te vinden. Bovendien kiezen bezoekers graag voor een naam die vertrouwen wekt. Stoelen.nl zal het beter doen dan Stoelenkopen123.nu. Maar goede domeinen zijn niet eenvoudig te vinden. In de loop der jaren zijn er al een hoop sites live gezet of zijn er domeinen in het beheer van domeinhandelaren. Op DomainOrder.nl worden wekelijks top domeinnamen aangeboden, waar je tijdens de veiling op kunt bieden.

Voordelen voor SEO

Wat niet iedereen weet, is dat je niet altijd enkel een domeinnaam koopt, maar ook kunt kiezen voor een domeinnaam met een bepaalde geschiedenis. Als je daar een site op ontwikkelt met dezelfde context zou je uit onderstaande voordeel kunnen halen.

  1. De website is nog bekend bij Google;
  2. Er zijn nog diverse links naar de site;
  3. De website wordt in theorie sneller geïndexeerd waardoor er sneller traffic gegenereerd wordt;
  4. Je koopt een domein met geschiedenis.

Een goede domein kan je dus helpen met een ‘jumpstart’.

Mogelijke nadelen gebruik domeinnaam met geschiedenis

Er is ook een nadeel te noemen voor het gebruiken van een domeinnaam met geschiedenis. Zo kan de content van zeer lage kwaliteit zijn, waardoor er een slecht linkprofiel is ontstaan. De site kan zelfs een Google penalty hebben gehad. Het is dus verstandig om goed te kijken naar de geschiedenis van een website.

De veiling gebruiken

Zodra je alle opties hebt overwogen en er een keuze gemaakt is, kun je bij DomainOrder bieden op jouw gekozen naam. Bieden kan al vanaf €50,- en dankzij de snelle betalingsmethodes ben je zo eigenaar van het domein. Wat nu nog rest is jouw briljante idee omzetten in een steengoede website. Uiteindelijk draait het daar natuurlijk om.

Er is tijdens plaatsing van dit bericht al een veiling gaande, dus als je die wilt checken kan dat hier

 

 

2 reacties

  1. 1

    Jammer dat Affiliateblog zich verlaagt tot het niveau van advertorials zonder dat er even bij te melden… En vaag dat ik niet kan kijken wat er überhaupt te koop is zonder me te registreren. Ik wil me pas registreren als het interessant is, denk dat meer mensen zo denken dus dan is Sedo een veel beter alternatief.

  2. 2

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.