Tapfiliate: New dutch kid on the block

tapfiliateEen eigen affiliate tracking platform, ofwel in-house affiliate programma, opzetten wordt steeds populairder. Zo lanceerden grote spelers als Bol.com, Wehkamp en KLM eerder al een eigen partnerprogramma. Ook kleine bedrijven krijgen nu de kans om makkelijker in de affiliate wereld te stappen. Een nieuwe Nederlandse start-up: Tapfiliate, maakt dit mogelijk.

Interessant voor kleine partijen

Tapfiliate is een nieuw affiliate tracking platform, en hoopt een doelgroep te bereiken die “geen hoge start-up fees en/of commissies wil betalen aan grote netwerken.” Je kunt bij Tapfiliate al aan de slag met starters pakket van $29 per maand. Dollars ja, want Tapfiliate is niet alleen gericht op Nederland. Het beginnend bedrijf focust zich namelijk wereldwijd op iedereen waarbij de conversie online tot stand komt.

Het grote verschil met een eigen affiliate platform beheren ten opzichte van het aansluiten bij grote spelers als Zanox en Tradetracker, is dat de commissie vervalt. Je betaalt aan Tapfiliate een vast bedrag per maand, terwijl je bij de grote affiliate netwerken ongeveer 20 tot 30% kwijt per sale kwijt bent. Daar betaal je overigens ook vaak een hoge start-up fee. Waar dit mogelijk eerst een struikelblok was voor kleine ondernemers, biedt Tapfiliate voldoende kansen. Ziet het bedrijf dit zelf ook zo? “Uiteraard zijn wij juist voor die partijen enorm interessant. Daar komt ook het meerendeel van onze klanten vandaan. Maar we zien ook dat grote partijen Tapfiliate gebruiken, zij willen namelijk zelf volledige controle over hun eigen affiliate campagnes en direct contact met hun affiliates.

affblog1

Kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen bij Tapfiliate leert dat het platform er zeer overzichtelijk uitziet. Programma’s, Affiliates en Transacties worden duidelijk weergegeven. Afhankelijk van het aantal ‘tracking events’ (clicks, banner/textlink impressies, sale/lead registraties) betaal je $29, $49 of $99 per maand.

dashboard

Waarom Tapfiliate?

Tapfiliate is niet de enige aanbieder van een in-house affiliate programma. Ook partijen als DevAffiliate, Post Affiliate Pro, HasOffers en PHG bieden deze dienst aan. Tapfiliate denkt vooral door het gebruikersgemak eruit te springen.”Wat we voornamelijk miste bij onze concurrenten was gebruikersgemak. Tapfiliate maakt het mogelijk om binnen 5 minuten te starten met affiliate marketing zonder technische kennis en tegen een goede/scherpe prijs ($29). Waarom iets moeilijk maken wat, met hedendaagse techniek, juist heel gebruiksvriendelijk kan en moet. Tapfiliate is een gebruiksvriendelijke, moderne tool tegen een goede prijs.

Doordat affiliate marketing ineens zo dichtbij komt voor veel bedrijven, kan dit voor een boost zorgen in de markt. “Wij verwachten een enorme groei in deze markt, dit gezien de deur die zal worden geopend naar de massa (SME’s) d.m.v. onze en soortgelijke tool(s). Elke startup zal er goed aan doen om zijn eigen affiliate campagnes te runnen en te beheren zodat de doelgroep inzichtelijk wordt en een gezicht krijgt. Know your audience! Affiliate marketing is nu voor iedereen beschikbaar en zal onderdeel worden van de basiskennis bij huidige en toekomstige internetondernemers.

De stap voor ondernemers naar affiliate marketing wordt door het Tapfiliate model in ieder geval verkleind. Wij willen Tapfiliate in verwelkomen en succes wensen, en zijn benieuwd naar de komende ontwikkelingen.

14 reacties

 1. 1
 2. 2

  Hi Rick,

  Jazeker! Je kunt Tapfiliate 14 dagen gratis uittesten (zie https://tapfiliate.com/signup/).

  Je kunt Tapfiliate op elke site handmatig integreren. Ook bieden we modules/plugins waarmee je Tapfiliate met 1 click in je webshop kunt installeren (zie http://tapfiliate.com/integrations/).

  Welke webshop software gebruik je? We bouwen de plugins namelijk op basis van vraag van onze klanten. Mocht jouw webshoppakket er niet tussen staan, laat het dan dus weten!

 3. 3

  Nice! Ik zag dit ook al op een Amerikaans affiliate blog voorbij komen, maar wist niet dat dit een NL startup is. Persoonlijk contact met mijn publishers is voor mij echt een pré, I’ll check it out!

 4. 4

  Ik heb dit idd al op verschillende fora voorbij zien komen. Enorm indrukwekkend dat dit een Nederlandse startup is. Ik ga sowieso een trial in.

 5. 5

  Hoi Bram,
  Ik vraag me af waarom je zo positief bent over weer een white label oplossing, als online marketeer bij imbull lijkt het me niet dat je zit te wachten om nog een inlog, nog een factuurverrzoek, nog een technische integratie bij nog een adverteerder. Maken jullie er al gebruik van voor een adverteerder?
  @Yannick, mooi dat je het contact met publishers belangrijk vindt, het valt me juist op dat met name de adverteerders erg laks zijn met het beantwoorden van hun tickets (via affiliate netwerken) . Maar via een netwerk kun je dus ook direct contact onderhouden.

  • 6

   Hey Harm, zoals ook hieronder gemeld, we zijn reeds door aanwezig te zijn in 23 landen al 118 van dit soort logins / facturen/ netwerkjes ver. Wij zien het meer zo: Als een adverteerder dit de beste oplossing vind voor zijn programma dan doen wij daar hoe dan ook aan mee. Het is uiteindelijk de tevredenheid van de adverteerder waar alles om draait.

   Tickets zijn daarbij niet een ideaal systeem.. Die moeten maar net in de goede inbox belanden en serieus opgepakt worden door juist diegene die achter die inbox zit. (is ook wel eens ‘weg’ bij het bedrijf waarbij email hetzelfde blijft, etc.. Gaat vaak fout) Liever (vaak) direct contact.

 6. 7

  Harm,

  Wat maak jij je druk zeg. Voelt alsof er (lichte) frustraties bij je zijn. Daarnaast staan er feitelijke onjuistheden in je stuk.

  Ps werkt waarschijnlijk bij affiliatenetwerk en voelt de hete adem in zijn nek 😉 Hahaha

 7. 8

  Hi Harm,

  Dank voor je reactie!

  Met betrekking tot “white label oplossing” en “nog een inlog”: Tapfiliate zit tussen white label en een affiliate netwerk in. De Tapfiliate branding zal altijd aanwezig zijn en publishers kunnen met 1 inlog al hun campagnes voor verschillende adverteerders inzien.

  Qua technische integratie, horen wij van klanten dat hier bij de grote netwerken vaak ingewikkeld over wordt gedaan en dat er bovendien geld voor betaald moet worden. Dan snap ik dat een integratie als een drempel voelt. Wij vinden dit ook gek, gezien integratie nagenoeg gelijk staat aan het integreren van Google Analytics in je site en dat kunnen mensen vaak prima zelf (of via de bouwer van hun site). Bovendien creëren wij modules en plugins voor webshops waarmee je de integratie in 1 click doet, zodat het nog makkelijker wordt.

  Verder merken wij dat adverteerders het met name interessant vinden dat ze concurrerender naar publishers kunnen zijn. Een grote partij, die op dit moment 30% netwerkcommissie betaalt, is op dit moment zijn campagne van een groot netwerk aan het oversluiten naar Tapfiliate. Ze bieden publishers zelf de keuze of ze via het bestaande netwerk willen blijven promoten of via Tapfiliate. Bij Tapfiliate wordt ze 15% extra commissie geboden (t.o.v. huidige commissie). De overige 15% houdt de adverteerder in de portemonnaie. Iedereen wint dus.

 8. 9
 9. 10
 10. 11

  Toch ben ik het grotendeels met Harm eens. Wij zitten helemaal niet te wachten op een verpslintering van partijen die zelf met affiliate programma’s gaan beginnen. Moet er niet aan denken dat we straks 20 of 30 partijen achterna moeten lopen om onze betalingen binnen te krijgen.

 11. 13
 12. 14

  Hi Thomas,

  Dit ziet er echt super interessant uit! Kunnen ook publishers hun eigen programma opzetten met Tapfiliate?

  Grt, Anne

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.