E-Commerce steeds langzamer?

Uit een recent onderzoek van Radware blijkt dat de gemiddelde laadtijd van grote webwinkels over het afgelopen jaar flink is toegenomen. Pagina’s zijn steeds zwaarder geworden en in de 100 sites die onderzocht zijn is er sprake van een toename van 67% in ‘pagina omvang’. Van gemiddeld 1.0 mb naar 1.67 mb. Met name afbeeldingen zijn debet aan deze pageload toename. Door deze te comprimeren en gebruik te maken van progressive JPEGs is de laadtijd al snel flink omlaag te brengen.

Slechts 14% scoort voldoende

Volgens het onderzoek van Radware scoorde slechts 14% van de ‘top 100’ shops binnen de acceptabele grens van 3,0 seconden, en was de gemiddelde laadtijd van de onderzochte sites voor primaire content 6,2 seconden.

Doormeten laadtijd

Laadtijd van een website is belangrijk, niet alleen voor usability, google rekent het ook zwaar mee. Met onder meer Pingdom kan makkelijk de snelheid van een website doorgelicht worden en kunnen de hoofdzaken die de site vertragen er uit gefilterd- en aangepast worden.

Nederlandse e-commerce scoort goed

Aan de hand van Pingdom wordt duidelijk dat Nederlandse e-commerce sites juist goed scoren qua laadtijd. Algemeen zitten shops ruim onder de 3,0s om de primaire content te laden. Of er echter een af- of toename van laadtijd ten opzichte van vorig jaar is kunnen we helaas niet zeggen bij gebrek aan cijfers van verleden jaar. Webwinkelpro deed een uitgebreide test met de 8 grootste webwinkels van Nederland en kwam tot de volgende responstijden:
laadtijd webwinkels nl

Op korte termijn komen we met een uitgebreid artikel over hoe de pageload van een site verder geoptimaliseerd kan worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.