Duitsland interessantste markt voor paid search

Vorige week bracht Kenshoo een rapport naar buiten over de effectiviteit en kosten van Paid Search Marketing in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Onder meer op basis van de CTR en de CPC blijkt Duitsland op het moment de meest interessante markt voor paid search advertisers in Europa. De Duitse markt scoort goed wat betreft efficiency met een relatief hoge CTR (2,0%) en lage gemiddelde CPC (€0,31)

Stijging van 24% in uitgaven

Uit de infographic valt op te maken dat er ten opzichte van 2013 een stijging van 24% in uitgaven aan paid search tot nu. De opbrengsten stegen dit jaar met 23%.

Groei mobile

Interessant feit uit het onderzoek van Kenshoo is dat mobile van groot belang is in de economische groei van het paid search marketing segment. Het Vereningd Koninkrijk is op dat gebied dan weer de grote voortrekker. 36% van het totale budget dat aan mobile paid search wordt uitgegeven komt van de Britse markt. En met 38% van alle mobile paid search clicks is het wat mobile advertising betreft de grootste markt van Europa.

Google Adwords Update

Ook Google Adwords kende dit jaar een grote update, campagnes creëren werd een stuk eenvoudiger en makkelijker efficiënt te maken. Dit is waarschijnlijk hand in hand gegaan met de groei van het uitgegeven budget aan paid search advertising.

De resultaten van het onderzoek zijn hieronder in de infographic van Kenshoo verwerkt.

paid search advertising infographic

2 reacties

  1. 1

    Ik ben zelf altijd huiverig geweest om de Duitse markt te betreden, vooral vanwege horrorverhalen over strenge wetgeving (rond cookies, privacy) en het snel aan je broek kunnen krijgen van een claim. Misschien zijn andere affiliates (sorry, performance marketeers) ook huiverig en beïnvloedt dit de clickprijzen? 😉

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.