LinkGist.nl: eerste Nederlandse content-monetizing service

LinkGist.nl: Nederlandse Skimlinks variant

Content op websites wordt vaker en vaker gemonetized. Bloggers, bedrijven, informatie sites en anderen beginnen in te zien dat ze met de content die ze verspreiden meer kunnen dan alleen hun bezoekers van informatie te voorzien. Content is te monetizen. Linkgist is een jong nieuw Nederlands bedrijf dat dit makkelijker maakt, zij hebben een platform opgezet waarmee je vrijwel automatisch content kunt monetizen. Deze markt was er al wel met bijvoorbeeld Skimlinks en Viglink maar Nederlandse partijen waren nog niet te bekennen. Linkgist.nl maakt affiliate marketing zo ook voor ‘leken’ wat toegankelijker.

Relevantie en Usability

Usability en relevante advertenties zijn key bij Linkgist. De service die zij hebben ontwikkeld werkt automatisch; ben je aangesloten bij LinkGist dan worden je webpages gescand en wordt er gezocht naar advertenties die bij de content passen. Zo wordt getracht een hoge Click Through Rate te realiseren t.o.v. bijvoorbeeld bannering.

LinkGist is op verschillende manieren te gebruiken. Bij de linkvervanging van LinkGis scant het systeem de pagina op interessante verwijzingen en converteert deze links naar affiliate links. Bij LinkGist woordvervanging wordt bij een paginaverzoek alle content geanalyseerd en zet woorden of woordgroepen om in relevante links. De services zijn afzonderlijk van elkaar inzetbaar.

De services van LinkGist werken tijdsbesparend. Het systeem is volledig geautomatiseerd waardoor het niet meer nodig is content handmatig van affiliate links te voorzien. LinkGist zou ook eenvoudig te installeren zijn, zelf hebben we dit nog niet geprobeerd. Na aanmelding hoeft er slechts één stukje code geplaatst te worden op de website en LinkGist doet de rest. Het systeem werkt met alle soorten en type sites, ook op mobiel en tablet. LinkGist werkt op basis van revenue share. De publisher krijgt 75% van de gegenereerde commissie uitgekeerd, LinkGist 25%.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.