Apple: Keynote in 9 min, de Watch, iPhone 6 en Apple Pay

Het afgelopen Apple Event was weer eens zwaar onderbelicht; als je geen televisie, krant, telefoon en internet hebt was het hele event je waarschijnlijk maar zo ontschoten. Hoe kijken we er een paar dagen later tegen aan? Hoe zit het met de Apple Watch? Wat zijn de specificaties van de iPhone 6? Waarom was de handshake van Tim Cook en Bono zo ongemakkelijk? En is de beste innovatie de ‘Digital Crown’ of Apple Pay? En wanneer kunnen we hem bestellen?

Om het makkelijk te maken hier eerst de Apple Keynote in 9 minuten die we voor de gelegenheid van TheVerge hebben geleend:

Apple iPhone 6

Afgelopen dinsdag presenteerde Apple in Cupertino (waar alles begon) de nieuwe iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Met de nieuwe telefoons gaan ze deze keer achter de concurrentie aan (mijns inziens) in plaats van zelf het voortouw te nemen. De specs gaan omhoog en de iPhones zijn weer een ‘iets’ dunner geworden. Het scherm is groter, de batterij is verbeterd en zal dus nu langer dan een halve dag mee gaan. Al met al op het gebied van de iPhone 6 weinig innovatie, wel een mooi high end product. Interessanter zijn de andere ontwikkelingen.
prijzen apples

Apple Watch – Wat nou als je linkshandig bent?

apple watch klein‘We have one more thing’, de Apple Watch. Wat lang verwacht was als de iWatch is de ‘Apple Watch’ gedoopt. De Apple Watch is de eerste echte wearable van Apple. Het is een minicomputertje op zich en heeft weinig weg van de verwachte designs die maanden van te voren opdoken.

De bediening is eigenlijk de meest significante innovatie op dit gebied. Met behulp van de kroon – crown – aan de zijkant kan er genavigeerd worden door de Smartwatch, ook heeft het een drukgevoelig scherm. Maar de focus ligt juist op de ‘crown’ omdat je anders niet kan zien wat je doet. En omdat het scherm te draaien is, is hij dus geschikt voor die malle linkshandigen ;). De ‘digital crown’ zou wel eens een trend kunnen zijn die ook door de andere smartwatch producenten wordt opgepakt.

iOS is voor de Apple Watch helemaal opnieuw ontworpen, het design is erg visueel ingedeeld wat kort gezegd neer komt op veel icoontjes en weinig tekst. Handiger dan de Android wear, mits bekend met icoontjes. Qua functionaliteit komt iOS wel erg veel overeen met de Android wear, ook bij Apple ligt er een focus op gezondheid zoals onder meer bij de Samsung Gear Fit het geval is.

Hartslag kan getrackt worden, gps tracking voor sporten etc. etc. Door horloges tegen elkaar aan te houden kunnen gegevens uitgewisseld worden en het mag gezegd worden; het design is erg fijn. Nadeel bij de Apple Watch is toch dat het elke nacht aan de stroom moet; dit is voor de concurrenten ook het geval. Release, vast al bekend; begin 2015.

models apple watch

Meer beeld betreffende de Apple Watch uit alle hoeken is te vinden op Bloovi.be

Apple Pay – mogelijke boost digitale valuta?

Apple kwam naast de nieuwe hardware ook met nieuwe software in de vorm van Apple Pay. Met behulp van Apple Pay kun je onder meer creditcard gegevens opslaan in de nieuwe PassBook App waar verificatie gaat via Touch ID / Fingerprint ID en een nieuw soort chip. In onderstaande clip wordt simpel aangegeven hoe dit proces werkt.

Wellicht dat dit ook weer een mooie toekomst voor de digitale valuta aanmoedigt. De Bitcoin wallets vallen naadloos te integreren met Apple Pay zo weet deze bitcoin enthousiasteling en financiële nerd mooi uit te leggen.

Alles over het Apple Event 2014 in Cupertino is op de website van Apple zelf te vinden. Dan weet je ook direct weer waarom die telefoons zó duur zijn: marketing, maar wat een marketing!

ipPhone 6 vanaf 26 september 08:00 uur te bestellen en te koop bij Apple Stores

Het is weer een groot ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ evenement dus iedereen met MacBook, hippe bril, baard en een ‘eigen kantoor in een koffietent’ kan al vanaf 25 september terecht bij de nachtelijke pop-up campings voor de Apple Stores. Vergeet niet even je kennis over Apple even te updaten voordat je daar heen gaat.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.