Chinese intergigant Alibaba naar de beurs: waarde? 129 miljard

Alibaba is een grote Chinese internetportal die al door 600 miljoen locals wordt gebruikt. Het internethandelsbedrijf krijgt vanmiddag een notering op de NYSE (New York Stock Exchange) en is daarmee meteen 129 miljard euro waard, een onwaarschijnlijk hoge notering. Tegelijker tijd wordt verwacht door analisten dat de introductiekoers van $68,- nog zal stijgen naar zo’n $87,- per aandeel.

De beursgang van Alibaba is tot nu toe de grootste beursgang van Amerika en één van de grootste ter wereld tot nog toe. Evenals bij de beursgang van Twitter, Facebook en andere internetgrootheden is ook hier de interesse weer overweldigend. Het wordt dringt op steeds meer velden door dat internet toch echt de toekomst is.

Gerelateerd: 3 sleutels tot het enorme succes van Alibaba

Hoe groot het bedrijf is is moeilijk te bevatten. 80% (!) van alle aankopen online in China verlopen via Alibaba’s internet platformen. Van elke 10 pakjes die in China worden bezorgd zijn er 6 van Alibaba. Het begint bijna op een monopolie te lijken. Maar het bedrijf wil meer; onlangs introduceerden ze een eigen betaalplatform (Alipay), ze hebben een eigen muziekstreamingsdienst, en zelfs een eigen mediaproductiebedrijf.

Jack Ma is de eigenaar van het enorme en is heel duidelijk tegenover investeerders: ‘klanten komen op de eerste plaats, werknemers op de tweede en aandeelhouders op de derde plaats’, ze moeten dus niet een enorme stijging van de beurskoers verwachten.

Alles weten over de founder van Alibaba Jack Ma? Mashable heeft een top 10 gemaakt met must knows over de succesvolle entrepeneur Jack Ma.

Belangrijkste punt is dat hij een entertainer en performer is die voor zijn personeel ‘Lion King theme’ zong.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.