Ook Wehkamp van start in België

Vandaag werd bekend dat ook het grote online warenhuis en ‘voormalige’ postorderbedrijf Wehkamp de Belgische markt op gaat. Persoonlijk begrijp ik niet dat dit besluit pas anno 2014 genomen wordt maar in ieder geval goed dat het alsnog gebeurd. 63 jaar lang is Wehkamp reeds actief op de Nederlandse markt en sinds 1995 actief met de webwinkel, de stap heeft dus even op zich laten wachten.

Voor België zal Wehkamp.be een volledige nieuwe webwinkel krijgen. Assortiment is natuurlijk herkenbaar groot en zal weer bestaan uit 100.000+ producten, het is in die zin anders dan de Nederlandse versie dat er verscheidene Belgische nuances worden aangebracht, bijvoorbeeld op het gebied van producten.

Moederbedrijf RFS Holland Holding stelt op MT.nl binnen 3 jaar bij de top 3 van de Belgische online markt te willen horen. De eerste versie van Wehkamp.be wordt nu getest en zal gefaseerd worden uitgerold. Ervaring in België is er al door verschillende dochterbedrijven die reeds actief zijn op de markt.

Ook in België zal Wehkamp moeten concurreren met bijvoorbeeld Bol.com, maar ook andere partijen zijn er groot. De in Nederland compleet onbekende winkels Collishop & Unigro zijn in België relatief grote spelers op de markt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.