Forse groei uitgaven online marketing over 2014 aldus IAB

Display en mobile advertising

Voor het eerst sinds de economische crisis laat display advertising een groei zien met dubbele cijfers. Online adverteren door middel van display laat over het eerste halfjaar van 2014 een groei zien van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar aldus IAB. Daarbij lijkt mobile één van de drijvende krachten. Mobile display advertising heeft een groei van 72% achter de rug in over het afgelopen. Deloitte Digital voerde de Online Ad Spend Study uit in opdracht van IAB Nederland.

De verschuivende marketingbudgetten en de aantrekkende economie dragen mede bij aan de groeiende display advertising. Volgens van Heukelom van IAB gaat het hier ook om de definitieve doorbraak van mobile advertising. Wel benadrukt van Heulekom dat de mogelijkheden op gebied van digitale marketing nog maar mondjesmaat worden benut. Hij verwacht over de komende jaren op dit gebied een doorzettende groei. Mooie kansen dus voor de partijen die op deze markt actief zijn, benieuwd hoe ze op deze ontwikkelingen blijven inspelen.

Affiliate Marketing groeit mee

Ook het budget wat uitgegeven wordt aan affiliate marketing is over het afgelopen half jaar met 13% gestegen ten opzichte van het jaar daar voor. De stijging lijkt dus echt sectorbreed door te zetten en legt wederom een zonnige toekomst voor de online marketing bloot.

De rest van de markt groeit overigens lekker mee. De hele markt is met zo’n 14% gegroeid, dit komt neer op een een recordbedrag van €701 miljoen dat aan online marketing is uitgegeven.

Het onderzoek

Voor de resultaten van het onderzoek in opdracht van IAB Nederland zijn de 31 grootste Nederlandse internetuitgevers onder de loep genomen. Deloitte Digital – dat het onderzoek verrichtte -focust met name op de impact van digitale kanalen op het business model van bedrijf. Je kan bij IAB het persbericht en rapport vinden.

Of download de Ad Spend Study hier.

2 reacties

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.