Apple verwerft Nederlandse digital magazine startup ‘Prss’

De laatste startup die vermoedelijk is opgekocht door Apple is het publishing platform Prss. Het platform biedt ruimte om gemakkelijk digitale magazines te maken voor iOS.

Het Prss platform maakt het voor mensen met ‘nul’ development skills om magazines en online kranten te publiceren door middel van een simpel ‘drag & drop systeem. Ook is het mogelijk om samen in één issue tegelijk te werken. De startup stopte de service in juli en verhuisde vanuit Nederland naar San Francisco lichtte macrumors uit.

Wat er van de overname waar is kunnen we nog niet helemaal bevestigen. We vonden het nieuws onder meer op VentureBeat en iCulture. Wellicht dat Apple Prss wil gebruiken voor Apples eigen digitale magazine platform Newsstand. Apple verklaarde wel het volgende tegenover VentureBeat: “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.”

Goed concrete bevestiging blijft tot zover uit maar het lijkt voor de hand liggend dat dit voor Apple een strategische overname is met het oog op de lange termijn visie voor digitale publicaties van Apple.

Meer te vinden op VentureBeat

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.