HP bevestigt splitsingsplannen

Gisteren kwamen er door de Wall Street Journal al geruchten naar buiten over een mogelijke splitsing van HP in twee onderdelen / bedrijven. De één gefocused op computers en printers het andere onderdeel met een pure focus op enterprise business. Vandaag bevestigde HP het plan zelf en stelde dit door te zetten. Verwacht wordt dat het nog tot eind 2015 zal duren voor de transitie is voltooid.

Meg Whitman, Executive Chief van HP stelde in een persbericht dat het werk over de laatste 3 jaar significant heeft bijgedragen aan de versterking van de core businesses van HP, waardoor ze nu aggressiever in kunnen spelen op de kansen die zich voordoen bij een snel veranderende markt. De beslissing om op te splitsen in 2 bedrijven lijkt daar mee met name gestoeld op het sneller willen inspringen op markt veranderingen. HP wil dynamischer kunnen opereren in de IT markt van nu.

Het besluit van HP volgt amper een week na het besluit van eBay om spinoff PayPal in een ‘separaat bedrijf’ om te zetten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.