Baidu investeert flink in Taboola

Taboola kondigde afgelopen week aan een behoorlijke investering van de Chinese zoekmachine Baidu op zak te hebben. Het zou om een ‘muli-million dollar’ investering gaan.

Taboola is een content display platform wat bezoekers gerelateerde artikelen onder de neus drukt na artikelen van gelijkluidende strekking te hebben gelezen, en is met name populair op echt entertainment gefocuste sites als bijvoorbeeld The Lad Bible.

Taboola heeft een marktplaats opgezet waarop merken en publishers kunnen bieden op waar heen content verschijnt, dit is dus weer gelinkt aan talloze websites van entertainment, kranten tot weerwebsites (handig voor paraplu’s:) ).

Ondanks dat Taboola in Europa, de U.S. en India zeer actief is zijn ze nog niet live in China. Grote kans dat dit dus op korte termijn zal veranderen.

Baidu

De search engine Baidu is de meest gebruikte zoekmachine in China met zo’n 641 miljoen aangesloten bezoekers, daarmee meteen de #5 site ter wereld. Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met de plaatselijke afwezigheid van Google en haalt zo’n 15 miljard per jaar binnen aan advertentie inkomsten. Baidu heeft zo’n 75% van de zoekmachine markt in China in handen.

 

Taboola

Voor Taboola lijkt 2015 een prachtjaar te worden na deze investering en de kans op uitbreiding op de Chinese markt. In februari haalden ze ook al zo’n $117 miljoen op in een e-funding round. Taboola levert zo’n 200 miljard ‘content aanbevelingen’ per maand en wordt met een revenue van zo’n 200 miljoen per jaar momenteel gewaardeerd op zo’n 1 miljard dollar.

Toekomst?

De CEO van Taboola – Adam Singolda – hintte al wel op een toenadering tot de Chinese markt maar gaf aan dat een zorgvuldige introductie ook begeleiding zou moeten behelsen. Singolda:

‘We are going to spend the next few months looking at how the partnership will work. It is in very early stages but we are excited to partner … we are going to learn together with them … every local market has its own ingredients — even the UK’

Meer over de investering is te vinden op Business Insider.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.