Linkpizza; native advertising vereenvoudigd

Voor Publishers en bloggers is er met LinkPizza een nieuw alternatief voor online inkomsten. Geld verdienen via Affiliate Marketing wordt een stuk makkelijker met Linkpizza, Linkpizza maakt van jouw directe links, affiliate links.

Wat is LinkPizza?

Via LinkPizza.com (bloggers.linkpizza.com in Nederlands) kun je direct samenwerken met alle grote adverteerders via de meeste affiliate netwerken in Nederland en Europa zoals Zanox, FamilyBlend, Bol.com en Daisycon. Tradedoubler is recent ook toegevoegd aan de aangesloten netwerken.

Voor wie?

Grote Publishers (Sanoma), maar ook bloggers (bijvoorbeeld Shopaholiek.nl), maken gebruik van deze dienst omdat het hen moeite en tijd bespaart, vooral met het kopiëren en plakken van de juiste links van adverteerders uit de affiliate netwerken.

LinkPizza brengt “Native Advertising” naar een hoger niveau. Met LinkPizza verdien je als blogger automatisch geld met links naar adverteerders die al in de blogposts aanwezig zijn. Een website hoeft enkel directe (natuurlijke) links op te nemen naar bekende adverteerders – zoals “Zalando” of “de Bijenkorf”. LinkPizza zet deze links dynamisch, na de click, om naar affiliate links en vanaf dat moment kun je inkomsten genereren.

Is “Native Adverteren” echt zo makkelijk?

Ja, de Publisher hoeft alleen nog maar directe links naar adverteerders op te nemen. Voor websites creëert dit de mogelijkheid om grote advertenties te vervangen door links in de tekst. Dit is – zeker mobiel – voordelig, want er is weinig ruimte op mobiel.

Deze manier van adverteren levert relevante advertenties in de content op.

Het linken naar adverteerders in nieuws-websites is een kwestie van informeren en geld verdienen. Als nieuwslezer wil ik na het lezen van een recensie toch wel weten waar ik het boek kan kopen. LinkPizza maakt het mogelijk om de bezoeker, publisher en adverteerder te helpen met relevante advertenties.

3 reacties

 1. 1

  We hebben vandaag een nieuwe update live gezet. Nu kun je met lInkpizza de eCPC’s van alle adverteerders met elkaar vergelijken en je website er mee optimaliseren.

  Belangrijk om te weten is, is dat voor de affiliates die al affiliate links hebben staan deze gewoon blijven werken op je eigen account. Installeer Linkpizza in je website en alle omzet is dus extra omzet boven op je bestaande affiliate omzet.

  Ook is het makkelijk ,dat als de adverteerder wisselt van netwerk, de links gewoon blijven werken. Zelfs als de adverteerd stopt gaat de bezoeker gewoon door naar de verwachte site. Volgens mij allemaal voordelen die je als affiliate goed kan gebruiken.

  Klaas Joosten

 2. 2

  Klaas (prachtige naam heb je overigens),

  Waar ik nog een beetje mee zit is het volgende:
  “Zelfs als de adverteerd stopt gaat de bezoeker gewoon door naar de verwachte site. Volgens mij allemaal voordelen die je als affiliate goed kan gebruiken.”

  Zijn jullie niet bang dat er partijen zijn die dit gaan gebruiken voor linkbuilding? Starten een campagne via jullie, stoppen er na een tijd mee en hebben zodoende allerlei kwalitatieve backlinks weten te vergaren.

  Ik ben benieuwd naar je reactie!

  • 3

   Klaas,

   Interessante kijk. Inderdaad kunnen ze dat gebruiken als “link building”. Maar als alternatief heeft de blogger / publisher dode links?

   Maar we zetten er “no follow” op voor de publisher dus daar heeft de adverteerder minder aan en is de publisher beschermd tegen Google penalties . Maar het is wel een directe link. Publisher kan het wel altijd uitzetten natuurlijk. De adverteerder heeft hier voordeel bij maar ik denk dat adverteerder ook meer moet gaan betalen voor deze kwaliteit. Daarnaast heeft de Adverteerder weer het voordeel dat als hij stop alles blijft werken.

   P.s. we hebben http://www.linkpizza.nl nu ook draaien.

   Is dit antwoord op je vraag?

   Klaas Joosten

   p.s. Jij hebt ook een mooie naam trouwens!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.