Video advertising in Nederland (Infographic animatie)

YouTube en Facebook verdienen er behoorlijk geld mee: advertenties. Een van de snelst groeiende segmenten zijn video-advertenties. En met reden. Video-advertenties hebben een hoge attentiewaarde en er wordt nog steeds meer en meer online video gekeken. Maar hoe staat het eigenlijk met video advertising in Nederland? In deze korte infographic animatie zetten we bij Animators een aantal cijfers van Comscore voor je op een rij.

In Nederland is online video kijken populair. Nederlanders besteden meer dan 5 uur per maand op YouTube. En nog steeds stijgt het aantal kijkers van online video: op de desktop alleen al zagen we in 6 maanden tijd (11-2015 t/m 04-2016) een groei van 16% in het aantal kijkers tijd. Opvallend, want de desktop geldt online over het algemeen niet echt meer als groeisegment. Die plek wordt vaak mobiel verkeer toebedeelt en die is in dit groeipercentage dus nog niet eens meegenomen.

Er worden bijna een half miljard video-advertenties vertoond per maand: 494 miljoen in april 2016. Dit betekent dat 16% van alle bekeken video’s een video-advertentie is. Video advertising is dus een groeimarkt met veel potentieel voor zowel platformen als adverteerders. In de categorieën Sport, Games en Gezondheid worden de meeste video-advertenties vertoond.

In april hebben we gemiddeld 36 video-advertenties per persoon gezien. Volwassenen van 35 t/m 54 zijn de populairste doelgroep met gemiddeld 40 advertenties per persoon. Ter vergelijking: Millenials zagen gemiddeld 24 advertenties per videokijker. Dit is opvallend, want jongeren consumeren over het algemeen meer online video dan volwassen. Een verklaring kan zijn dat adverteerders gericht targetten op de volwassen doelgroep en de jongere doelgroepen uitsluiten. De leeftijdsgroep 35 t/m 54 is natuurlijk de doelgroep met de dikkere portemonnee, dus dat moet adverteerders inderdaad aanspreken.

Wat is als marketeer jouw ervaring met video advertising? Deel het met ons in de reacties.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.