De gaafste kantoren van Nederland

De perfecte werkplek, wie wilt dat nou niet? De juiste temperatuur, een net bureau, goed licht, een mooi uitzicht: dat zijn een aantal kenmerken die een werkplek een stuk aangenamer maken. Sommigen zijn productiever in een typisch doorsnee ‘saai’ kantoor, maar anderen werken juist fijner in een creatieve, moderne omgeving. Steeds vaker worden de standaard kantoren verruild voor kantoren die een vernieuwende en hippe uitstraling hebben. In dit artikel worden de gaafste kantoren van Nederland gepresenteerd.

Bol.com

bol2

In 2014 verhuisde bol.com naar het WTC Papendorp, waar het bedrijf maar liefst 18.000 vierkante meter kantoorruimte huurt, verspreid over twee gebouwen. In het pand heerst volgens bol.com een informele werksfeer. Dit geeft de werknemers de ruimte prettiger met elkaar samen te werken, wat het bedrijf als een van de voordelen van het hoofdkantoor ziet. Het kantoor is erg groot en open, heeft een modern interieur, een restaurant en er is zelfs een Albert Heijn To Go naast gevestigd. Wat een luxe, daar in Utrecht!

bol1

Oracle

Het internationale softwarebedrijf Oracle heeft een kantoor langs de snelweg in Utrecht. De werkvloer van ruim 10.000 vierkante meter is erg futuristisch en modern. Het bedrijf heeft een interessant en innovatief concept, er zijn namelijk geen afdelingen en niemand heeft een vaste werkplek. Bij binnenkomst houden werknemers hun badge voor een lezer en ontvangen vervolgens een sms waarin staat waar ze hun collega’s waar ze die dag mee samenwerken kunnen vinden. Verder heeft het kantoor een bar, die O-bar wordt genoemd, een restaurant met een open keuken en werkplekken bij het raam met uitzicht op de passerende auto’s.

oracle2

TravelBird

In hartje Amsterdam, aan de Keizersgracht is TravelBird gevestigd. Ook hier heerst een informele werksfeer. Iedereen zit dicht bij elkaar, wat ervoor zorgt dat samenwerken een stuk gemakkelijker wordt. Het prachtige grachtenpand heeft een restaurant waar lunch wordt verzorgd en ook hier geldt dat iedereen gezellig bij elkaar zit. Verder heeft het kantoor een eigen koffiehoek met een barista die de hele dag door koffie maakt voor wie tussen het werken door een kop koffie lust. Nog een luxe: het bedrijf heeft een eigen boot! De TravelBird boot ligt geparkeerd aan de gracht en ‘s zomers wordt de boot maar liefst twee keer per week gebruikt voor een tochtje door de grachten.

tb1

Ticketscript

tickets2

Het ook in Amsterdam gevestigde Ticketscript kantoor heeft een fantastische ligging, namelijk aan het IJ! In 2014 verhuisde het bedrijf van de Prins Hendrikkade naar Silodam. De reden voor de verhuizing volgens Ticketscript is om de groei van het bedrijf te kunnen realiseren. Werknemers kunnen genieten van een geweldig (bijna) 360 graden uitzicht over het IJ, gewoon vanuit hun bureaustoel. Verder wordt er gezorgd voor gezonde snacks, vers fruit en diverse dranken en is er een restaurant waar iedereen gezellig met elkaar luncht. Naast de vrijdagmiddag borrel elke week, worden er geregeld feestjes georganiseerd.

ticket

Exact

Het softwarebedrijf Exact behoort tot een van de snelst groeiende cloudbedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Delft en ook over dit pand kun je zeggen dat het open, ruim en modern is. Het gebouw heeft een mooi hoog plafond met grote ramen, een restaurant, informele ontmoetingsplaats en zelfs een fitnessruimte. Het wordt door het bedrijf omschreven als interactieve omgeving en een plek voor kennisuitwisseling en teamwork.

exactonline

1 reactie

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.