Amerikaans affiliate marketingnetwerk ShareASale overgenomen door zanox Group

De zanox Group, bestaande uit affiliate marketingnetwerk zanox en zusterbedrijf Affiliate Window, heeft het Amerikaanse netwerk ShareASale overgenomen.
Lauri Koop, Managing Director zanox Benelux: “Wij zijn ontzettend blij om ShareASale te verwelkomen in de zanox Group. We verwachten onze positie als ‘global performance netwerk’ hiermee flink te verstevigen en uit te breiden. Bovendien kunnen we onze publishers en adverteerders op deze wijze nog meer kansen en mogelijkheden bieden!”

In zes jaar tijd heeft zanox zich al aardig verankerd in de Verenigde Staten onder zusterbedrijf Affiliate Window met kantoren in Baltimore, Denver en San Francisco. Met ShareASale – het op twee na grootste netwerk van de VS – toegevoegd aan de zanox Group krijgt het nog meer voet aan de grond in het Noordelijke supercontinent en verstevigt het zijn positie als grootste wereldwijde affiliate marketingnetwerk. ShareASale, met zijn thuisbasis in Chicago, heeft dezelfde ongeëvenaarde toewijding als zanox en Affiliate Window op het gebied van technologie, service en fraudepreventie.
Het veelvuldig bekroonde Amerikaanse netwerk ShareASale werd in 2001 opgericht en heeft momenteel 4.500 adverteerders en meer dan 100.000 actieve publishers die goed zijn voor meer dan 12 miljoen transacties per jaar.

Met deze overname bundelen beide netwerken elkaars beste kwaliteiten samen: het marktbereik, de merkwaarde en het sterke productaanbod van ShareASale met het strategische accountmanagement, de maatwerk oplossingen en het wereldwijde bereik van de zanox Group. Zo hebben publishers en adverteerders een breed spectrum van oplossingen voor elke behoefte ter beschikking.
Mark Walters, CEO zanox Group: “De overname van ShareASale speelt een cruciale rol in onze groepsmissie om wereldwijd dé ‘Partner of choice’ te zijn in affiliate marketing. ShareASale is een prachtig bedrijf met een ethos dat volledig gelijk is aan de onze; compliant activiteiten, adaptieve technologie en bovenal een fantastische cultuur. We kijken ernaar uit om dit aan ons unieke merk van kwalitatieve service, waardevolle inzichten en eersteklas technische innovatie te koppelen.”
De overname wordt gezien als een goed geplande en zeer strategische zet; Business Insider stelt dat 15% van de digitale media inkomsten in de VS is afkomstig van affiliate marketing en is daardoor een van de vier grootste bronnen van e-commerce sales.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.