Oprichters Fashionchick kopen Jurkjes.nl

Fashionchickoprichters Aart Wallet, Arno Mulder en Gerco de Jong kopen vanuit hun bedrijf Comparison Services, samen met aandeelhouders Denise Swaagman en Jaap de Jong, het platform Jurkjes.nl en internationale varianten. De ondernemers zetten voor het eerst sinds de verkoop van Fashionchick aan Sanoma in 2013 weer stappen in online fashion.

Jurkjes.nl is een platform met het aanbod van meer dan 50.000 jurken. Hiervoor wordt samengewerkt met zo’n 50 partners, waaronder Zalando, de Bijenkorf en Topvintage. De site trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Aart Wallet: “Jurkjes.nl is een ideale start voor ons om binnen fashion te groeien. Met een gerichte focus op jurken kiezen we één van de meest populaire productgroepen binnen fashion en kunnen we daar het verschil maken.”

De site wordt gekocht van FashCom, dat het in 2008 begon. “Jurkjes.nl heeft een stevige groei laten zien afgelopen jaren, echter past de verkoop in onze strategie om te focussen op de groei van onze eigen shops.”, zo licht Stijn Kruijssen toe. FashCom is eigenaar van vijf webshops, waarvan Boxers.nl de grootste is.

Per 1 november 2017 is Jurkjes.nl overgenomen. De nieuwe eigenaren zullen begin 2018 de site overzetten op een nieuw platform en verder ontwikkelen met nieuwe features. De ambitie met de overname is een wereldwijde speler te worden in het segment jurken. Tevens past de overname in de portfoliostrategie die Comparison Services heeft. Sinds begin 2017 is het bedrijf ook eigenaar van Biano.nl, een vergelijkbaar concept in het woon en interieur segment.

Bij de aankoop zijn ook het Vlaamse Kleedjes.be, het Duitse Diekleider.de, het Franse Robefemme.fr en het Engelse Mydress.co.uk overgenomen.

Financiële details over de deal worden niet bekend gemaakt.

Over Comparison Services:
Comparison Services is opgericht in 2016 en houdt sinds begin 2017 kantoor in Amsterdam. Bij Comparison Services, waaronder ook Biano.nl, werken momenteel acht mensen. De kern van het bedrijf is het opzetten van goede techniek en zelf exploiteren van online portals binnen e-commerce.

Over FashCom:

FashCom is in 2011 opgericht en richt zich met vijf specifieke webshops op de verkoop van online fashion/accessoires: Boxers.nl, Sokken.nl, Zwembroeken.nl, Shirts.nl en THEBAGSTORE.nl. De grootste webshop Boxers.nl won de afgelopen 3 jaar de Shopping Award in de categorie Lingerie & Ondermode. Bij het bedrijf werken dertig mensen, verdeeld over kantoor Amsterdam en kantoor/magazijn in Nijverdal.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.